Hlavní obsah

Olomoucký smutek. Takhle by to šlo, jenže naše práce je k ničemu, štve Pláška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukázali, že velkému favoritovi nedají kůži zadarmo. Olomoučtí hokejisté trápili Pardubice do posledních sekund. Jenže… Právě nevydařený závěr je stál šanci na srovnání čtvrtfinálové série. Pouhých 20 sekund před koncem zlomil hostující naděje povedenou trefou Čerešňák. A Mora sklopila hlavy. Už se možná viděla v prodloužení, ve kterém by se mohlo stát cokoliv. Ale na kostce nakonec svítilo skóre 2:0 pro Dynamo, stejný je i stav série. Hanáci jedou domů bez výhry a na cestu si zabalili kalich plný hořkosti.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

David Škůrek z Olomouce, Robert Kousal z Pardubic a brankář Olomouce Jan Lukáš během druhého čtvrtfinále play off hokejové extraligy.

Článek

Olomouc dokázala přes noc velký progres. Výrazně protočila formace, vynechala Rašnera, Černého nebo Olesze, a šanci dostali Řezníček, Anděl a poprvé v kariéře v play off Fabien Kočí. A Mora rázem byla vyrovnaným soupeřem. Šancí sice měla pomálu, ale defenziva byla výrazně kompaktnější.

„Podali jsme určitě lepší výkon. Hráče jsme pochválili. Takhle musíme hrát i doma," uvědomoval si trenér Jan Tomajko a souhlasili s ním i svěřenci. „Určitě jsme se oproti pátku zlepšili. To je pozitivní. Nic extra jsme neměnili, ale chtěli jsme přidat na bojovnosti," říkal útočník Karel Plášek.

Právě on se přimotal ke klíčovému momentu utkání. Pardubice v posledních minutách před třetí sirénou hosty mačkaly, ale už jim docházel čas rozhodnout v základní hrací době. Dvacet sekund před koncem ovšem ležícího Pláška propálil Čerešňák. „Měli jsme v obraně zmatek. Vyplaval tam jeden volný hráč a ten to trefil. Zkusil jsem puk zachytit, ale byl jsem dost daleko," popisoval 22letý forvard.

A takovou porážku skousával hodně těžko. „Tohle strašně mrzí. Velká škoda. Odvedli jsme výbornou práci, ale bohužel je k ničemu," smutnil Plášek.

Naděje na prodloužení dlouho držel gólman Jan Lukáš, který předvedl 31 zákroků a vychytal mnoho tutovek Dynama. „Fantastický výkon. Musím mu poděkovat, strašně nás držel až takhle do konce," chválil Plášek.

Na samotném 29letém brankáři ale byla znát v pozápasovém rozhovoru velká bezradnost, odpovídal jen velmi stručně. „Prohrál se zápas a jede se dál," řekl a pak se přeci jen trochu víc rozpovídal. „Musíme se nachystat na doma a věřit, že zvládneme oba duely v Olomouci. Hraje se na čtyři vítězné zápasy, může se stát cokoliv. Recept pro příště je jednoduchý. Dát víc gólů než oni," prohlásil suše.

Z kruté porážky se Olomoučtí budou oklepávat složitě. Po psychické stránce bude potřeba i pomoc trenérů. „Samozřejmě tahle prohra hodně bolí. Ale máme dva dny na to, abychom se zvedli. Kluci ví, že ještě není konec. My trenéři to víme taky a uděláme pro zdramatizování série maximum," slíbil kouč Tomajko.

Reklama