Hlavní obsah

Osmnáct sezon a v nich třikrát šest, to by byla paráda, říká olomoucký Klimek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úctyhodných sedmnáct sezon v extralize má za sebou olomoucký útočník Lukáš Klimek. Šest jich odehrál ve Vítkovicích, kde hokejově vyrostl, poté stejný počet v pražské Spartě a pět v Olomouci. Končit ale nehodlá. I v sedmatřiceti má pořád chuť pokračovat dál.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Hokejisté Olomouce Lukáš Klimek (zprava), Michal Kunc a Lukáš Nahodil oslavují gól proti Spartě.

Článek

Bude to i příští sezonu v Olomouci?

Jednám s klubem. Vypadá to, že na nějakém pokračování se ještě domluvíme.

Co vás motivuje pokračovat dál?

Mně nepřijde, že toho už mám za sebou tolik. Cítím se pořád výborně. Hokej mě stále baví. Takže dokud to zdraví dovolí a bude chuť, končit nehodlám. Když děláte, co máte rádi, a od mala, je to to nejlepší, co vás může potkat.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Plzeň 7:3 (59. Klimek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Takže hlavním impulzem je pro vás snaha o dorovnání těch šesti sezon, co jste stihl ve Vítkovicích a pražské Spartě i v Olomouci?

Vychází to tak shodou okolností. Osmnáct sezon a v rámci nich třikrát šest, to by bylo nádherné, paráda. Určitě by byla škoda o to přijít.

Které to angažmá jste si užil nejvíce?

Každé stejně! Všude byly dobré i slabší roky. Ve Vítkovicích, kde jsem doma, jsem do velkého hokeje nakoukl. Vybojovali jsme v extralize dvakrát druhé místo, to bylo super. Na Spartě byly také tři sezony úžasné. Znamenala pro mě obrovskou zkušenost, bylo to něco jiného. A v Olomouci je zase dokonalá parta, kabina. Bylo to vždycky trochu jiné. Sparta velkoklub, Vítkovice menší a tady takový rodinný.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - České Budějovice, Klimek hrál vysokou holí, gól neplatil.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vyřazení s Libercem s ohledem na to, že k postupu jsme měli blízko, vás už přebolelo?

Nečekali jsme, že do té série vstoupíme až tak dobře. O to více nás mrzí, že jsme to nedotáhli. Myslím, že jsme na Liberec měli. Dostali jsme ho téměř na lopatky, chyběla k tomu jedna třetina. Tam se všechno zlomilo. Je to v nás doteď.

Byl klíčový gól v oslabení, po kterém se Liberec ve třetím duelu na vašem ledě ujal vedení 3:2 a zápas pak dotáhl k výhře 4:2?

Celá ta třetí třetina byla zásadní. Už vyrovnávací gól na 2:2 byl neskutečně laciný. Ten další pak už zkázu jen dokonal. Bílý Tygři snížili stav série na 1:2 a pak už byli na koni a uhráli to.

Moc se o tom nemluví. Nebyl ale pověstným jazýčkem na vahách gólman Branislav Konrád, který se ve druhém duelu zranil, po druhé třetině kvůli tomu odstoupil a do dalších zápasů série už nezasáhl?

Určitě. Braňo dva vítězné duely odchytal ve fantastické fazóně. Byla škoda, že jsme o něj přišli. Možná by to s ním dopadlo jinak, ale možná také ne. Těžko říct. To nezjistíme. Sedlo (Jakub Sedláček) chytal rovněž výborně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - České Budějovice 1:1 (33. Klimek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Už jste nešťastné předkolo alespoň zapili?

Jasně. To k tomu patří. Po skončení sezony se vždycky jde na pivo.

Takže hlava bolela nejen z vyřazení, ale i z rozlučky?

Jo, jo. Tak nějak se to sešlo.

Před každou sezonou vás odborníci pasují na úplný spodek tabulky. Minimálně předkolo play-off jste však vždy vybojovali bez problémů. Co sezona příští, v níž se budete muset obejít bez jednoho z klíčový hráčů Jana Bambuly, který míří do Vítkovic?

Záležet bude na tom, jaký budeme mít kádr. Podle toho si nastavíme nějaké ambice. Myslím ale, že se nic měnit nebude. Cílem zase zůstane předkolo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Liberec 1:1 (7. Klimek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Máte nějaký moment za těch sedmnáct sezon, na který nikdy nezapomenete?

Hned dva. Oba se týkají finálové série extraligy. Jeden je pozitivní. Hráli jsme s Vítkovicemi proti Třinci, prohrávali 0:3 na zápasy a já v tom čtvrtém asi 30 sekund před koncem vyrovnal. Pak jsme to vyhráli v prodloužení a snížili na 1:3. To bylo hodně emotivní. Druhý byl negativní. Tehdy jsme hráli se Spartou v Liberci, já udělal faul, dostal nějaký větší trest a celé finále jsme pak prohráli. To mě mrzí dodnes.

Reklama

Související témata: