Hlavní obsah

Padesátka a hlavně vstupenka do finále. Kecal bych, že necítím úlevu, připustil Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako rozjetá mašina působí v letošním play off hokejisté Třince. Po čtvrtfinále neztratili Oceláři jediný zápas ani v semifinále proti Mladé Boleslavi, počtvrté za sebou si zahrají o extraligový titul a mohou zaútočit na mistrovský hattrick. O výhře 2:1 ve čtvrtém duelu na ledě Středočechů rozhodl gólem v přesilovce Martin Růžička.

Foto: Vít Černý, ČTK

Třinecký Martin Růžička se raduje po brance proti Mladé Boleslavi.

Článek

Ve čtvrtek kvůli disciplinárnímu trestu sledoval závěrečný triumfální obrat svých spoluhráčů jen z tribuny, o den později to byl právě Růžička, kdo poslal Oceláře do finále. Navíc svým jubilejním 50. gólem v extraligovém play off.

„Je to pěkné číslo a jsem za něj rád. Ve finále je ale úplně jedno, že jsem rozhodl právě já, takové věci v kabině vůbec neřešíme. Ale kecal bych, kdybych tvrdil, že necítím úlevu. Góly se od mě čekají a mně tam vůbec nepadaly," připomínal Růžička, že naposledy se trefil 21. února.

Foto: Vít Černý, ČTK

Třinecká radost po boji s Mladou Boleslaví.

„Možná, že to přesně takhle mělo být. Ve čtvrtek si Martin odpočinul a teď rozhodl. Odehrál velmi dobrý zápas," usmíval se trenér Ocelářů Václav Varaďa.

Růžičkův gól ze 37. minuty byl další ranou pro Bruslařský klub. Ta první přišla v polovině zápasu za stavu 0:1, kdy domácí pohrdli 108 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovkou. Jen tím potvrdili, že v play off jsou v této speciální činnosti nejhorší ze všech 12 týmů. Až po jejím skončení nastřelil s devíti zásahy nejlepší střelec play off Kelemen horní tyčku.

„Tam se celý zápas lámal. Kdyby domácí dali gól, bůhví, jak by to vypadalo. Naše trojice na oslabení to ale skvěle ubránily," smekal Růžička před spoluhráči.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Mitchell Fillman z Mladé Boleslavi a Marko Daňo z Třince.

„Kdybychom v ní vyrovnali na 1:1, moc by nám to pomohlo. Jenže přesilovky nám nešly celou sezonu," pokrčil rameny trenér Boleslavi Radim Rulík.

Třinec tak dál prochází play off bez porážky. „Zase jsme vyhráli 4:0 na zápasy, což se jeví jako jednoznačná záležitost, ale každý zápas proti Boleslavi byl ukrutná dřina," ví Růžička.

Foto: Vít Černý, ČTK

Autor úvodní branky Vladimír Dravecký z Třince.

„Osm výher v řadě je skvělý počin a přál bych si, aby to tak pokračovalo i ve finále. Tam nás ale čeká obrovsky silný soupeř," tuší Varaďa.

Naopak Boleslav stejně jako loni končí v semifinále po stopce od Třince a zase bere čtvrtý flek. „Z 11. místa po základní části jsme museli jít přes předkolo, takže konečná čtvrtá příčka je úspěch. Je třeba zůstat nohama pevně na zemi a nelétat v oblacích. Navíc mi přišlo, že v posledních zápasech s Třincem se už na nás začaly podepisovat náročné série s Plzní a Hradcem. Bylo znát, že Třinec měl více sil," uznal Rulík.

Reklama

Související témata: