Hlavní obsah

Papírové konfety? Já bych hodil na led granát, tvrdí po propadáku Komety s Litvínovem naštvaný Kalous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhé době mohlo přijít do hlediště brněnské arény místo tisícovky tři a půl tisíce diváků, ale z výkonu svého týmu byli pořádně rozčarovaní. Hokejisté Komety podlehli v extraligovém duelu po matném výkonu Litvínovu vysoko 1:5 a pořádně si zkomplikovali před závěrem základní části nejvyšší soutěže svoji pozici v tabulce. Na třináctou příčku, která už nezaručuje postup do předkola play off, mají už jen šestibodový náskok.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Trenér Brna Jiří Kalous.

Článek

Není divu, že valná část fanoušků Komety dala v závěru utkání mohutným skandováním „Bojujte za Brno!" a opakovaným vhazováním papírových konfet na led najevo značnou nespokojenost. „Ani se jim nedivím. Já bych tam asi hodil granát, kdybych ho měl po ruce," ulevuje si notně naštvaný kouč Komety Jiří Kalous. Příznivcům svého týmu se omluvil. „Odehráli jsme naprosto nepovedený zápas. Podali jsme bezkrevný výkon bez jakýchkoliv emocí. To je naprosto šílené. Nevím, zda si někteří naši borci vůbec uvědomují, o co hrajeme," láteří.

Nedokáže si vysvětlit, proč Brňané podávají tak nevyrovnané výkony. „Máme za sebou výtečné duely s mistrovským Třincem i se Spartou. A pak zahrajeme proti Litvínovu takhle hrozně. Je to jako den a noc," nechápe Kalous.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Litvínovský Richard Jarůšek před brněnskou brankou.

Obrovské zklamání netají ani obránce Komety Michal Gulaši. „Vůbec jsme nestříleli a netlačili se před soupeřovu bránu. Netuším, proč nedokážeme naše výkony aspoň trochu ustálit. Chce to navléct montérky a začít zase pořádně fárat. Potřebujeme udělat na konci základní části nějakou vítěznou šňůru," plánuje.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak.

Pochvaluje si mnohem lepší atmosféru v brněnské hale než dosud. „Tím, že mohlo přijít víc lidí, bylo hned všechno takové živější. O to víc nás ale porážka mrzí. Uděláme všechno pro to, abychom to v pátek našim příznivcům výhrou ve Vítkovicích vrátili," plánuje Gulaši.

Zkušený bek si nepřipouští, že by Kometa neměla po základní části extraligy skončit nejhůř dvanáctá. „Je ale jasné, že si uvědomujeme, jak strašně moc je extraligová tabulka vyrovnaná. Potřebujeme proto ještě nasbírat co nejvíc bodů," má jasno.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice