Hlavní obsah

Parádní gesto! Jágr chce se Spartou vyprodat O2 arenu a pomoct ukrajinským rodinám

Skvělý nápad! Duel závěrečného kola hokejové extraligy mezi Rytíři Kladno a Spartou by se místo Chomutova mohl odehrát v pražské O2 areně. Celý výtěžek ze zápasu, který je na programu příští týden, by pak měl putovat na pomoc ukrajinským dětem a matkám, jež utekly před válkou do Česka. S informací přišel deník Sport a měl mu ji potvrdit i Jaromír Jágr, který je hlavním iniciátorem celé akce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libeňská O2 arena. Ilustrační foto

Článek

S Jágrovým nápadem prý souhlasí majitel Sparty Karel Pražák i šéf pražské O2 areny Robert Schaffer. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout během několika hodin. Zápas se má odehrát už příští týden v úterý. „Uvidíme, jak na to lidé budou reagovat. Snad v dobrém a přijde jich co nejvíc. Moc bych si to přál," řekl Jágr deníku Sport.

Výtěžek z celé akce by měl putovat na pomoc lidem, kteří v Česku žádají o azyl kvůli válce na Ukrajině. Peníze mají pomoct zaplatit prchajícím matkám a jejich dětem například ubytování.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr.

"Pojďme pomoci Ukrajině! Rivalita jde stranou. S Kladnem proto ladíme detaily přesunu posledního zápasu na naši domácí půdu," uvedla na twitterovém účtu Sparty generální manažerka pražského klubu Barbora Snopková Haberová.

Do konce základní části extraligy zbývá většině týmům odehrát tři závěrečná kola. Sparta se snaží udržet pozici zaručující přímý postup do čtvrtfinále play off. Rytíři se ještě pokoušejí odvrátit hrozbu baráže.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec