Hlavní obsah

Pardubice mají posilu jako hrom! Přichází reprezentant a pamětník dvou titulů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotovo! Hokejové Pardubice získaly velkou posilu. Po odchodech Matěje Blümela a Lukáše Sedláka do NHL Dynamo doplnilo útok o známou tvář v podobě Tomáše Zohorny. Odchovanec a pamětník posledních dvou extraligových titulů klubu podepsal na východě Čech tříletý kontrakt. Do klubu přichází po roce stráveném ve švédském Oskarshamnu. Informace zveřejnily internetové stránky pardubického klubu

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Tomáš Zohorna v dresu národního týmu.

Článek

Čtyřiatřicetiletý útočník tak opět po roce oblékne pardubický dres. „Říkal jsem to už předloni, že pokud se budu vracet do Česka, tak první s kým budu chtít jednat, budou Pardubice. Nabídky z jiných týmů byly, všichni však věděli, že když začnu jednat v Česku, Pardubice budou číslo jedna. Jsem rád, že to takhle dopadlo," svěřil se Zohorna.

Poprvé se do Dynama vrátil v závěru sezony 2020/2021, když přicházel před play off. Teď už bude hrát v Pardubicích od začátku sezony. „Už tenkrát bylo od týmu velké očekávání. Teď přišlo hodně nových hráčů, tým se hodně změnil a měl by být ještě kvalitnější. Je to cítit i od ambicí pro letošní sezonu. Bude to pro mě zajímavé a jsem rád, že se tady buduje tým, který by měl patřit mezi nejlepší v lize. Bude pro mě čest hrát za takový tým a těším se na to, bude to velká výzva," nechal se slyšet český reprezentant.

Po Lukáši Radilovi tak do Pardubic přichází další ze členů posledního mistrovského kádru z roku 2012. Z aktuálního týmu pamatují mistrovské tažení ještě Jan Kolář a Robert Kousal. „Také do B týmu jdou kluci, se kterými jsem v Pardubicích dřív hrával, takže se na to těším, že se z části vrací ta stará parta, která tady byla před nějakými osmi, devíti lety. Tenkrát jsme měli vybudovaný tým, který byl schopný ligu vyhrát každý rok. V roce 2010 jsme vyhráli titul, pak jsme byli třetí a další rok opět titul. Potom to šlo trošku do špatného období, kdy se nedařilo, jsem ale moc rád, že tohle období je pryč, že se podařilo udržet Dynamo v extralize a vypadá to, že to momentálně jde všechno dobrým směrem," potěšilo Zohornu.

Od Zohorny se čeká také to, že bude rozdávat zkušenosti mladším hráčům. „Už před dvěma lety jsem viděl, že v týmu je mnoho talentovaných kluků, kteří když budou makat a vybojují si čas na ledě, tak se prosadí a budou z nich skvělí hráči. Stejně tak to bylo v loňské sezoně, kdy nakoukli do extraligy zase další hráči a ukázali, že talent mají. Určitě jim rád předám nějaké zkušenosti, myslím si ale, že ti kluci vidí, jak to funguje ve světě a doufám, že mají vysoké cíle, pro které budou dělat všechno," poznamenal s nadějí zkušený hráč.

Stejně jako v ruském Chabarovsku, také ve Švédsku si Tomáš Zohorna zahrál v týmu se svým bratrem Hynkem. Nejstarší z trojce bratrů Zohornů přiznává, že stejná varianta připadala v úvahu i pro následující ročník. „Poslední tři sezony jsme hráli spolu, brácha má ale podepsáno na další tři roky ve Švédsku. S manželkou jsme to hodně řešili, přemýšleli jsme nad různými variantami. Nakonec jsme se ale rozhodli vrátit se už domů. Pardubický tým pro letošní sezonu mě hodně láká a těším se na to," prohlásila nejnovější posila Dynama.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice