Hlavní obsah

Pardubice sesadily z prvního místa Spartu! Trápení Kladna nekončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pardubičtí hokejisté se po 38. extraligovém kole vracejí na první místo tabulky. V prvním domácím utkání po šokujícím odvolání trenéra Varadi doma porazili třetí Třinec 5:3, zatímco dosud vedoucí Sparta podlehla Karlovým Varům 1:4 a nyní tak ztrácí na lídra dva body. Čtvrtý Litvínov prohrál ve Vítkovicích vysoko 1:5. Rozjetá Kometa přehrála Liberec 4:1 a pátým Bílým Tygrům se přiblížila na rozdíl jediného bodu. Stejně bodů jako Kometa mají i sedmé České Budějovice, které porazily poslední Kladno 3:0. To předposlední Mladá Boleslav schytala v Olomouci debakl 1:7 a dál má jen dvoubodový náskok na Rytíře. Osmý Hradec Králové vyhrál v Plzni 3:2 v prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Energie Karlovy Vary 1:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Sparta vyšla letos poprvé bodově naprázdno, a to po sedmi zápasech, z nichž šestkrát vyhrála. S Karlovými Vary ale doma prohrála i podruhé v sezoně. Na úvodní Kofroňův gól, ještě dokázal odpovědět bleskově Krejčík, ale pak už se trefovali jen Západočeši. Díky Černochovi a Kružíkovi si hosté vybudovali dvoubrankový náskok a při power play domácích jistil výhru trefou do prázdné brány Procházka. Karlovy Vary tak utnuly sérii čtyř porážek.

38. kolo: Sparta - Karlovy Vary

Pardubice měly při domácí premiéře s Markem Zadinou v roli hlavního kouče proti úřadujícím mistrům skvělý nástup. Po necelých 11 minutách hry už vedly 3:0 a vyhnaly Kacetla z brány. Ve druhém dějství ještě zvýšily na 4:0, na začátku třetí části pak svým druhým gólem v utkání dával na 5:1 Radil. Dva góly si ale připsal i na druhé straně bojovný Voženílek, jenž snížil v 53. minutě na rozdíl dvou gólů a dal hostům ještě naději. Domácí už si ale výsledek pohlídali a mohli slavit šestou výhru v řadě.

38. kolo: Pardubice - Třinec

Vítkovice si spravily chuť po debaklu v Brně, když doma přejely čtvrtý Litvínov. A to přesto, že Severočeši měli celý zápas střeleckou převahu. Prosadit se však dokázali až za stavu 0:4. Gólem a dvěma asistencemi pomohl k výhře Ostravanů kapitán Lakatoš. Verva prohrála venku počtvrté za sebou.

38. kolo: Vítkovice - Litvínov

Plzeň se mohla přiblížit svému sousedovi v tabulce Hradci Králové, ale nakonec doma prohrála v prodloužení, když dvakrát dotahovala vedení hostů. Naději na výhru vystřelil v závěru vyrovnávacím gólem na 2:2 obránce Houdek. V prodloužení pak domácí přežili i oslabení, ale v 65. minutě rozhodl o výhře Východočechů v pádu Zachar. Gól potvrdil až videorozhodčí a Škodě nebyla nic platná ani trenérská výzva. Mountfiled tak ukončil šňůru čtyř proher, Plzeň prohrála po dvou vítězných zápasech.

38. kolo: Plzeň - Hradec Králové

Poslední Kladno si připsalo už osmou porážku za sebou. Proti Motoru se střelecky vůbec neprosadilo, a tak se mohl gólman Hrachovina radovat z pátého čistého konta v sezoně. Dvěma góly se na výhře hostů podílel kapitán Gulaš, Jihočeši se ale vybojovali teprve druhou výhru v posledních šesti zápasech.

38. kolo: Kladno - České Budějovice

Ještě hůře než Kladno dopadla předposlední Mladá Boleslav, která utrpěla debakl v Olomouci a po pěti zápasech vyšla bodově naprázdno. Hanáci doma vyhráli počtvrté za sebou, a navíc své fanoušky odměnili hned sedmi góly. Brankou a dvěma asistencemi se blýskl Navrátil.

38. kolo: Olomouc - Mladá Boleslav

Kometa potvrzuje, že je v laufu. Připsala si už páté tříbodové vítězství v řadě, když Liberec zdolala i potřetí v sezoně. Brňané rozhodli ve třetí třetině, kdy vyrovnaný duel zlomili na stranu domácích Zaťovič a Flek. Při risku hostů bez gólmana přidal čtvrtý gól Pospíšil.

38. kolo: Brno - Liberec

Reklama