Hlavní obsah

Perník není nic pro mě. Těším se na jinou večeři, smál se Bambula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Olomouce momentálně zažívají skvělé období. Potvrdili to i v duelu s lídrem tabulky z Pardubic, když ho porazili 2:1, a to po osmi vzájemných zápasech. Vyhráli navíc počtvrté za sebou, na domácím ledě pak pošesté v řadě a po desáté z posledních jedenácti duelů. Výbornými výkony jim pomáhá útočník Jan Bambula.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Dynamo Pardubice 2:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

43. kolo: Olomouc - Pardubice

Tříbodové vítězství nad vedoucím týmem extraligy je určitě skvělé pro vaše sebevědomí. Moc týmů to v probíhajícím soutěžním ročníku nedokázalo…

Určitě. Do první a druhé třetiny jsme vstoupili gólově, když jsme se prosadili hned po druhém třetím střídání, a to nás zvedlo. Výborně jsme také bránili a podržel nás i skvělý gólman Konrád. Nevadilo tak, že jsme se trefili jen dvakrát.

Dokážete se víc motivovat, když přijede mančaft, který vesměs válcuje své soupeře?

Myslím, že ano. I v té souvislosti, když srovnáte rozpočty obou klubů. Přijde i více lidí. Jsme rádi, že jsme vyhráli za tři body. Nepoštěstí se to každý den.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Pardubice 1:0 (1. Nahodil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na ledě nebylo vidět, že hrajete proti lídrovi soutěže. Udrželi jste ho, kromě krátké pasáže v závěrečné třetině, na uzdě, a to je jistě také potěšující?

Je skoro vyprodáno, fanoušci vás ženou, při každé šanci začnou řvát, a to se hraje o dost lépe. Doma jsme silní, každému se tady hraje špatně a myslím, že dneska to i Pardubice pocítily.

Na vlastním stadionu máte výbornou bilanci. V čem je jeho kouzlo?

Je tady hlavně zima. Hráči soupeřů nejsou na to zvyklí. Stejně jako my, když přijedeme do teplejší haly. Potíme se víc a je to pro nás horší. A když přijde hodně lidí, jejich povzbuzování se rozléhá. Je tady úžasný rachot. Ženou nás.

Pardubice jsou známy mj. i jako město perníků, a právě ty padaly po zápase na led. Všiml jste si toho, nevzal jste si nějaký?

Jo, jo, zaregistroval jsem to. Není to však nic pro mě. Těším se na jinou večeři než perník.

Foto: Sport.cz

Olomouc - Pardubice 2:0 (22. Sirota)

Forma olomouckého týmu se zvedá a vy nejste výjimkou. Možná se to projevilo i v opětovné pozvánce do reprezentace, kterou jste teď dostal?

Jsem rád, že občas nějaký gól vstřelím a k tomu přidám nějaké asistence. Také jsem ale třeba čtyři zápasy neměl vůbec nic. Nevěším si ale hlavu s body. Hlavní je, že v poslední době jsme vyhrávali. To je hlavní. Play off chceme začínat doma.

Co od Švédských hokejových her, které vás čekají příští týden, očekáváte?

Že ten turnaj vyhrajeme. Těším se moc a vážím si každé akce, na kterou mě trenéři pozvou. Budu rád za každou minutu na ledě a chci to to užít. Nemám, co ztratit. Snad se předvedu v dobrém světle. Zítra máme sraz, takže už teď se na to soustředím.

První reprezentační krůčky jste dělali společně se spoluhráčem z Olomouce Jakubem Navrátilem. Jemu se nyní daří ještě o něco víc. Nehecovali jste se, když pozvánka přišla vám a jemu ne?

Ne. Je mi ale líto, že se na něj, ale i na další kluky od nás nedostalo. Zasloužili by si to i Kuba Sirota a Michal Kunc. Jsou také mladí, perspektivní, hrají výborně. Samozřejmě v republice jsou tucty hráčů, kteří by mohli reprezentovat. Já jsem za pozvánku rád, a vůbec jsem nečekal, že ji dostanu. I oni, budou-li podávat pravidelně výkony jako teď, se ale jistě dočkají. Jsou to naši velcí tahouni. Určitě to i jim přijde.

Reklama

Související témata: