Hlavní obsah

Pětibodový Tomášek řídil demolici Liberce: Super pro psychiku, ale pořád je to jen jedna výhra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až nečekaně jasná záležitost. Hokejisté Sparty na úvod čtvrtfinále rozdrtili Liberec 7:0 poté, co o triumfu rozhodli čtyřmi góly ve druhé třetině. Všechny nesly podpis útočníka Davida Tomáška, který nakonec zaznamenal dvě branky a tři asistence.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor druhého gólu Sparty David Tomášek se raduje. Za ním je Miroslav Forman.

Článek

„Jsou dny, kdy trefíte tyčku nebo gólmana, ale tohle nebyl ten případ. Na moji psychiku a sebevědomí je pět bodů super, ale pořád máme jen jednu výhru," drží se Tomášek při zemi.

Pochopitelně se sparťanům před zápasem vybavily rok staré vzpomínky. I tehdy narazili v play off; byť až v semifinále; na Bílé Tygry, coby vítěz základní části ale prohráli první tři duely a nakonec padli 3:4 na zápasy. Teď ale takový vstup do série nepřipustili. Proti z předkola rozehranému Liberci se na nich navíc neprojevila 13denní pauza.

„Řekli jsme si, že musíme mít krátká střídání, abychom se co nejrychleji dostali do tempa. Zvládli jsme to, gól do kabiny navíc nikdy není pro soupeře příjemný," zmiňoval Tomáš Šmerha úvodní trefu Formana 16 vteřin před první sirénou.

A když hosté ve druhé třetině dostali možnost ke srovnání v podobě třetí přesilovky, Petr Jelínek ukázal, že fair play je víc než výsledek a dvě minuty pro Jurčinu odvolal. „Tohle by měl udělat úplně každý, vždyť jsme se jen srazili," řekl liberecký kapitán.

Liberec po tomto momentu zcela odpadl a Sparta ještě v prostřední třetině čtyřmi góly; třemi přesilovkovými; rozhodla. U všech čtyř tref byl forvard Tomášek, který pak ve třetí třetině dohrávající se jen z povinnosti přidal dokonce svůj pátý kanadský bod (2+3). „Jsem rád, že jsme nezapomněli dávat góly, ale nemůžeme čekat takové kanonády pokaždé," ví Tomášek.

„Prohrát 0:7 je ostuda. Neomluvitelné! Musíme se podívat do zrcadla a probrat se," styděl se liberecký Ladislav Šmíd, jenž už po druhé třetině měl ke spoluhráčům v šatně ostrý proslov.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín