Hlavní obsah

Píchnutí do rozkroku má pro navrátilce z NHL dohru

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic se v pátečním utkání extraligy na Spartě i o dva dny později doma proti Litvínovu budou muset obejít bez Romana Poláka. Zkušenému čtyřiatřicetiletému obránci, který se domů vrátil před sezonou po 14 letech strávených v NHL, udělila disciplinární komise stopku na jeden zápas za faul na litvínovského Martina Havelku. A protože Polák dosáhl hranice 40 bodů v evidenci trestů, automaticky to znamená zákaz startu v dalším duelu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Martin Havelka z Litvínova a Roman Polák z Vítkovic.

Článek

Kapitán Ostravanů Polák na začátku třetí třetiny úterního zápasu, který Vítkovice nakonec prohrály 0:1 v prodloužení, po svém faulu vysokou holí píchl před zraky hlavních rozhodčích Pražáka s Pilným v přerušené hře Havelku hokejkou zezadu do rozkroku.

Od sudích vyfasoval dvouminutový trest za první faul a následně i trest na pět minut a do konce utkání, takže Verva měla k dispozici dlouhou sedmiminutovou přesilovku. Tu sice Vítkovice ubránily, v prodloužení ale rozhodl zápas jediným gólem litvínovský Patrik Zdráhal.

Zlínský Kubiš si nezahraje dva zápasy

Zastavením činnosti na dva soutěžní zápasy pak předseda disciplinárky Viktor Ujčík potrestal zlínského útočníka Pavla Kubiše za jeho zákrok na karlovarského forvarda Tomáše Mikúše v úterním vzájemném střetnutí. Přijde tak o víkendové domácí duely s Litvínovem a Olomoucí.

„Kubiš zneužil postavení protihráče, kterého ve zvýšené nájezdové rychlosti a po výskoku nedovoleně atakoval," uvedl Ujčík po prostudování videozáznamu situace.

Při vynesení trestu Ujčík přihlédl k tomu, že Mikúš nedostatečně zohlednil své postavení, vzal však v potaz přitěžující okolnosti spočívající v tom, že zákrok byl proveden v okamžiku, kdy se slovenský útočník Energie nacházel v nejzranitelnější pozici, Kubiš před ním s cílem dosažení vyšší intenzity nabral rychlost a krátce před střetem vyskočil, čímž zvýšil pravděpodobnost zásahu hlavy nebo krku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice