Hlavní obsah

Plzeňští hokejisté nechtějí vysokou výhru nad Zlínem přeceňovat

PLZEŇ

Nejprve asistoval u úvodní branky Martina Straky, poté zvýšil na 4:1 a nakonec přidal ještě jednu gólovou asistenci - to je vizitka plzeňského hokejisty Petra Vampoly z prvního domácího duelu nového ročníku extraligy proti Zlínu, který Západočeši vyhráli vysoko 6:2. „Byly tam momenty, které by se daly zlepšit, ale celkově jsme odehráli skvělý zápas,“ liboval si Vampola po prvním zápasu sezóny.

Článek

„Přípravu jsem trochu sledoval a viděl jsem, že Zlín tápe, přesto mne trochu nepříjemně překvapil, protože jsem od nich čekal více a po všech stránkách jsme je přehráli,“ pokračoval v pochvale dobrého výkonu Plzně šestadvacetiletý Vampola. „První utkání však nemůžeme přeceňovat a do Boleslavi pojedeme bojovat,“ varoval na pozápasové tiskové konferenci domácí trenér Milan Razým.

A hráči se svým lodivodem souhlasili. „Byl to první zápas, takže výhru nesmíme přecenit. Je důležité udělat nějakou sérii,“ prohlásil Jakub Šindel. Dvaadvacetiletý odchovanec Slavie si proti Moravanům připsal do statistik stejně jako Vampola tři kanadské body za gól a dvě přihrávky. Ve dvanácté minutě zvýšil na 2:0 a poté asistoval u klíčového gólu Martina Adamského o dvě minuty později na 3:1.

Sestavy kola podle Sport.cz - 1. kolo:
M. Pinc (Vítkovice) - J. Dobrovolný (Plzeň), M. Chvátal (Znojmo) - M. Čurilla (Kladno), Šindel (Plzeň), Langhammer (Sparta).

Další duel tedy odehrají Plzeňští na ledě Mladé Boleslavi, které Šindel vypomáhal v loňském play-off první ligy. „Utkání pro mne bude mít zvláštní motivaci. S tátou určitě proběhne nějaká sázka,“ připomněl s úsměvem, že nováčka extraligy vede jeho otec Jaromír Šindel.

„Budou dobří, ale dáme jim co proto,“ hecoval se autor třiadvaceti kanadských bodů z loňské sezóny v dresu Plzně. „Mohla by začít plzeňská horečka a na Spartu přijde určitě ještě víc lidí,“ dodal k nadprůměrné domácí návštěvě přes 6400 diváků Šindel. „V Boleslavi pro výhru uděláme všechno,“ doplnil svého kolegu Vampola.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice