Hlavní obsah

Po špatném úvodu jsme to nakopli, zní z Pardubic. Dynamo je po obratu druhé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmé vítězství v řadě mají na kontě pardubičtí hokejisté. V předehrávce 46. kola dokázali zvítězit na ledě Plzně 4:3 v prodloužení. Díky tomu se posunuli na druhou příčku extraligové tabulky před hradecký Mountfield.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Anthony Camara z Pardubic a Filip Suchý z Plzně.

Článek

V prvních čtyřiceti minutách přitom měla navrch Škoda. „Skvěle jsme napadali a získávali odražené puky," chválí plzeňský obránce Peter Čerešňák. Západočeši se dostali do vedení 2:0 a mohli přidat i další góly, hned čtyřikrát ale zachránila Dynamo branková konstrukce. „Určitě jsme měli zápas rozhodnout už v prvních dvou třetinách. Mohli jsme vést klidně o čtyři branky, ale bohužel v poslední době nastřelujeme jen tyče," lituje domácí kouč Miloš Říha.

Pardubice se dvě třetiny trápily herně i v koncovce. „Asi jsme měli v nohách včerejší zápas s Olomoucí a trvalo nám, než jsme se rozjeli. Plzeň hrála fantasticky a výborně bránila," vyzdvihuje soupeře útočník Dynama David Cienciala. Jeho spoluhráč Matěj Blümel také ví, že úvod hostů nebyl dobrý. „Na startech zápasů musíme zapracovat. V play off by se nám to mohlo vymstít."

Do poslední části ale vstoupili Východočeši dravě a v úplně jiném tempu. „Trenéři proházeli formace, což nám zafungovalo. Nakopli jsme to," pochvaluje si útočník Dynama David Cienciala. Hosté snížili už po 46 sekundách. „Věděli jsme, že jeden vstřelený gól nás povzbudí. To se stalo, dostali jsme vítr do plachet," pokračuje Cienciala. Tomu se povedlo dokonat obrat, když v 51. minutě tečoval Košťálkovo nahození a poslal červenobílé do vedení 3:2.

Dynamo však těsný náskok neudrželo a zvítězilo až v prodloužení, které rozhodl druhou trefou v zápase Anthony Camara. „Je to velmi cenný obrat. V Plzni se hraje hrozně těžko," přiznává Ciencala. To potvrzují i statistiky, Pardubice na ledě Západočechů nevyhrály za tři body už poosmnácté za sebou. Po šesti zápasech v řadě však alespoň nevyšly bodově naprázdno. „Aspoň tuhle sérii jsme prolomili. Daří se nám, v novém roce jsme ještě neprohráli. A atmosféra v kabině je skvělá," dodává Blümel.

Reklama