Hlavní obsah

Polák Chmielewski pomohl zastavit třinecké porážky a spěchal na fotbal

Tři porážky v řadě, čtyři z posledních pěti zápasů. Úřadující český šampion z Třince těsně před koncem první poloviny základní části hokejové extraligy neprožíval zrovna povedené období. V 26. kole hostil Mladou Boleslav, které to ale ve Slezsku v posledních zápasech vůbec nejde. Ze vstřeleného gólu na ledě Werk Arény se radovali naposledy letos v lednu, v dalších zápasech, včetně toho posledního pálili na branku Ocelářů marně. Třinec vyhrál 3:0, potřetí za sebou nedostal doma od Středočechů gól a uhájil čtvrtou příčku.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Samuel Buček, Aron Chmielewski a Vladimír Svačina se radují z gólu Třince.

Článek

„Tabulku sledujeme, víme, o co hrajeme. Je to pro nás už v podstatě play off. Takové zápasy musíme zvládat, ne jako ty předchozí," zdůrazňoval střelec druhého třineckého gólu Libor Hudáček.

Právě jeho gól na 2:0 necelé čtyři minuty před třetí sirénou domácí družinu definitivně uklidnil a dal zapomenout na zápasy v Olomouci či na Spartě, kde Třinečtí zápas ztratili v posledních minutách.

„I když máme poměrně zkušené mužstvo, tak jsme špatnou obrannou hrou zápasy v posledních minutách ztráceli. Ať to bylo s Olomoucí doma i venku, nebo po strašné chybě na Spartě. To jsme potřebovali odstranit a jak bylo vidět, tak se nám to, musím to zaklepat, podařilo," těšilo třineckého trenéra Zdeňka Motáka.

Jeho tým šel do vedení v polovině druhé třetiny po signálu Vladimíra Svačiny se zakončujícím Aronem Chmielewskim. „Sváča se k nám připojil z Frýdku-Místku, ráno jsme si řekli, že když bude puk tahat, tak se mu ukážu hokejkou na teč. Skvěle to trefil," chválil spolupráci se zkušeným útočníkem polský hokejista.

Toho po utkání více než pozápasové rozhovory lákalo sledovat závěr osmifinálového duelu polské fotbalové reprezentace s Francií na světovém šampionátu v Kataru. „Honem, honem. Prý tečeme 0:1, chci se dívat," smál se Chmielewski. „Chtěl jsem si to pustit o přestávce, ale musel jsem se soustředit na svoji práci," smál se.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Francie - PolskoVideo: Česká televize

Svým krajanům fotbalistům věřil. „Francie je výborná, ale na mundialu už bylo hodně překvapení, tak doufám, že bude další," spěchal zpátky do útrob stadionu už za stavu 0:2 z pohledu severních sousedů. O dobrou náladu ze vstřeleného gólu a výhry nad Mladou Boleslaví Chmielewski zřejmě přišel. Francie vyhrála 3:1 a z mistrovství světa Polsko vyřadila.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec