Hlavní obsah

Pomoc z Valmezu Třinec nespasila. Po téměř dvou letech do branky? Nic příjemného, prozradil Daneček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec přijel ke čtvrtému moravskoslezskému derby v sezoně na led Vítkovic bez kompletní první útočné formace Růžička-Vrána-Daňo a v sestavě scházel i první brankář Marek Mazanec. Všichni ulehli do peřin s virózou. A absence klíčových mužů se na výkonu extraligového lídra podepsala.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Lukáš Daneček z Třince při utkání ve Vítkovicích.

Článek

S extraligovým rivalem prohrál podruhé za sebou, tentokrát ve 38. kole 2:5. „Na tým sedla nějaká viróza a kluci si to tam postupně předávají," pokrčil rameny asistent třineckého trenéra Marek Zadina.

Hráčům vytýkal zbytečné fauly a hrubé chyby. „Domácí nás za to dokázali trestat. A když už jsme měli ve druhé třetině trochu více ze hry, nedokázali jsme být před brankou důrazní. Nebyl to z naší strany vůbec dobrý zápas," komentoval mdlý výkon obhájce trofeje.

Hostům nakrátko vyšel impuls v podobě výměny brankáře, když Ondřeje Kacetla po dvou inkasovaných gólech ze tří střel po první třetině nahradil Lukáš Daneček. „Chytat jsem původně neměl, k utkání jsem jel, abych kryl Ondrovi záda jen na střídačce. Ale trenér řekl jdeš tam, tak jsem šel," řekl 33letý brankář.

A dodal, že při nástupu na led už zažíval lepší pocity. „I tady ve Vítkovicích už jsem chytal, nějaké vzpomínky mám. Ale dnes to bylo nepříjemné, to vám řeknu. Dva roky jsem skoro nechytal a v této sezoně jsem stihl jen dva zápasy ve druhé lize za Valašské Meziříčí," přiznával Daneček, který poslední extraligový zápas odchytal 12. února 2020, kdy doma proti Mladé Boleslavi (4:6) střídal v polovině utkání Jakuba Štěpánka. „V hlavě jsem měl, že jdu do zápasu po tak dlouhé době. Ale když už tam vlezete, tak si to nesmíte připouštět."

Bernovský se pomstil

Výsledkem brankářské rošády byl krátkodobě zlepšený výkon a snížení na 1:2, o které se v přesilovce postaral Erik Hrňa. První gól za Danečkovými zády, který vstřelil Jan Bernovský ale utkání zřejmě definitivně zlomil. „Minule v Třinci jsem měl hodně blízko ke gólu, který by utkání poslal do prodloužení, tak jsem se dnes tak trochu pomstil," culil se 20letý útočník Vítkovic.

„Kluci ze čtvrté lajny měli skvělý pohyb a dali dvě krásné branky. Ta na 3:1 byla pro vývoj utkání ohromně důležitá," chválil mladíky ze čtvrté formace Vítkovic trenérský asistent domácích Radek Philipp.

Domácím ke druhé výhře nad Třince za sebou stačilo pouhých 14 střel. „Asi dobrá efektivita," smál se Bernovský. „Věděli jsme, že proti Třinci musíme hrát zodpovědně zezadu. Pomohli jsme si dvěma góly Lakyho (Lakatoše) v přesilovkách a byli klidnější, než soupeř, kterému scházeli klíčoví hráči," dodal.

Reklama