Hlavní obsah

Postoupit do čtvrtfinále a v něm odehrát vyrovnanou partii s Třincem, je pro nás úspěch, řekl Holaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úsporně, ale velmi jistě prošli obhájci mistrovské trofeje do semifinále extraligového play off. Vítkovice pro sebe nezískaly ani bod, přestože k němu měly ve čtvrtém zápase čtvrtfinále asi nejblíž. Nabourat třinecké sebevědomí nicméně nedokázaly ani tím, že se v úvodní třetině poprvé v sérii dostaly do vedení. Třinec ve druhé části utkání za minutu a půl otočil, potřetí v řadě porazil Vítkovice 2:1 a sérii vyhrál 4:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic po skončení zápasu.

Článek

Vítkovice dokázali Oceláři odstavit z cesty v play off popáté v řadě. „Hráli jsme to, co jsme potřebovali a nepouštěli jsme Vítkovické do střel, ze kterých by hrozilo, že dostaneme góly. Jdeme dál a těším se na dalšího soupeře," radoval se z rychlého postupu velmi decentně trenér Třince Václav Varaďa.

„Měli jsme znovu spoustu šancí, které jsme ale neproměnili, což nás provázelo celou sérii. Dávali jsme málo branek a v tom se musíme zlepšit, protože soupeř, který přijde, bude lepší," varoval.

Vývoj série neodklonil ani gól, který poprvé padl už v první třetině. Po střele obránce Pedana se Vítkovice ve čtvrtfinále vůbec poprvé dostaly do vedení „Po tom gólu jsme začali věřit, že to můžeme urvat. Moc jsme si to i kvůli divákům, kterých přišlo na oba zápasy fakt hodně, přáli. Jenomže do dopadlo stejně, jako v předchozích zápasech. Ve druhé třetině dali jeden gól, pak jsme během chvilky dostali druhý a bylo jasné, že to bude zase strašně těžké. Oni se zatáhnou, zdvojují souboje, přečíslují a strašně náročně se proti nim hraje," zdůvodňoval pouhé tři vstřelené branky ve čtyřech zápasech útočník Vítkovic Lukáš Krenželok.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Patrik Koch z Vítkovic, brankář Vítkovic Aleš Stezka a Petr Vrána z Třince.

„Když se podíváme na výsledky, tak jsme vypadli o kousek, Ale ve finále je to prostě nula čtyři na zápasy, takže je to asi jedno. I když asi je to lepší, než čtyřikrát rupnout 0:7, to zase jo," přemítal Krenželok.

Ani Třinec gólově neexceloval. Na postup mu stačilo devět vstřelených branek. „Vítkovicím chyběli důležití hráči, přesto hráli velmi dobře. Těžko jsme se proti nim prosazovali. To musíme ocenit. Dohrávali každý souboj, byli nepříjemní na puku. Každý zápas byl vyrovnaný a rozhodoval jeden gól," řekl Marko Daňo, jehož gól ze 34. minuty Vítkovicím ukončil sezonu.

Vítkovice musely proti Třinci oželet zraněného Romana Poláka, Robertse Bukartse i Rostislava Marosze, jenž to v úvodním duelu série zkusil, po pěti střídáních ale odstoupil a do dalších bojů nezasáhl.

„Takové hráče nemáme kým nahradit. I tak jsme s Třincem sehráli vyrovnané zápasy. Vydali jsme se po těžké sérii s Olomoucí na maximum a nemám hráčům co vytknout. Postoupit do čtvrtfinále a v něm odehrát vyrovnanou partii s Třincem, je pro nás úspěch," ohlédl se za sérií vítkovický trenér Miloš Holaň.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec