Hlavní obsah

Hradec v průšvihu, s Boleslaví znovu padl a je krůček od vyřazení. Třinec je v semifinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je hotovo. Hokejová Tipsport extraliga zná prvního semifinalistu. V nejkratším možném termínu postoupil Třinec, který zvítězil i ve čtvrtém utkání na ledě Vítkovic 2:1 a celou sérii tak vyhrál 4:0 na zápasy. Ve druhém čtvrtečním utkání si další překvapivou výhru připsala Mladá Boleslav, když si poradila s vítězem Hradcem Králové 4:3 po prodloužení a v sérii vede už 3:1 na zápasy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Vítkovic vstoupili do čtvrtého zápasu čtvrtfinálové série s jasným cílem poprvé třinecké Oceláře srazit. A začali dobře. Ve 13. minutě prostřelil Kacetla ruský obránce v službách Ridery Pedan. Více branek úvodní třetina nenabídla a domácí tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Druhá třetina však patřila úřadujícím mistrům. V rozmezí 85 sekund se prosadili Michal Kovařčík s Daňem a Třinec šel poprvé v zápase do vedení 2:1. Vítkovičtí se již ve třetí třetině na vyrovnání nezmohli, zápas prohráli 1:2, celou sérii 0:4 na zápasy a sezona pro ně skončila.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Vojtěch Lednický z Vítkovic, Michal Kovařčík z Třince a brankář Vítkovic Aleš Stezka.

Hradec nad propastí, znovu padl

Nutnost vyhrát. S jasným cílem srovnat stav série na 2:2 vstupovali hokejisté Hradce Králové do zápasu na ledě Mladé Boleslavi. A podle toho také začali, když je v 5. minutě poslal do vedení kanadský bek ve službách Mountfieldu Blain. Dlouho se však hosté z vedení neradovali. Eberle a Pýcha ještě do konce úvodní třetiny zajistili Bruslařům vedení 2:1.

A pro vítěze základní části bylo ještě hůř, když v 38. minutě zvýšil na dvoubrankový rozdíl Kelemen. Hradec dokázal reagovat už o 75 sekund později. Lev podruhé v zápase překonal Krošelje a po dvou třetinách vedla Boleslav 3:2.

Vítěz Prezidentského poháru se vyrovnání dočkal 115 sekund před koncem, když se prosadil McCormack a poslal tak zápas do prodloužení. Ani to však hostům nakonec na druhou výhru nestačilo. V třetí minutě prodloužení se podruhé prosadil Eberle a rozhodl tak o vítězství Mladé Boleslavi 4:3. Bruslařský klub tak vede v sérii 3:1 a vítěz základní části je tak jeden zápas od překvapivého vyřazení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Richard Nedomlel z Hradce Králové a Jan Eberle z Mladé Boleslavi.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 4. zápasy:
Vítkovice - Třinec 1:2
Branky: 13. Pedan - 32. M. Kovařčík, 34. Daňo
Stav série: 0:4.
Mladá Boleslav - Hradec Králové 4:3 po prodl.
Branky: 8. Eberle, 18. Pýcha, 38. Kelemen, 63. Eberle - 5. Blain, 39. Lev, 59. Smoleňák
Stav série: 3:1.

Reklama

Související témata: