Hlavní obsah

Postup Třince měl nechutnou dohru. Fanoušci po utkání ve Vítkovicích napadli policistu

Nehezkou dohru měl čtvrtý zápas čtvrtfinále extraligového play off, které Třinec vyhrál nad Vítkovicemi 2:1 a stvrdil postup do semifinále (4:0 na zápasy). Zatímco třinečtí hokejisté slavili v šatně, v útrobách stadionu v tu chvíli probíhal úplně jiný boj. Nevraživost vítkovických a třineckých fanoušků smíchaná s notnou dávkou alkoholu vyústila v potyčku, kterou museli krotit až policisté.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Hokejoví fanoušci - ilustrační foto.

Článek

„Po slovních provokacích přešli fanoušci Vítkovic na házení předmětů mezi třinecké fanoušky, převážně to byly kelímky od piva. Někteří naši fanoušci neudrželi nervy a zkusili si to vyřídit se soupeřem z očí do očí. Pořadatelská služba situaci v mezích zvládla, bohužel do haly naběhli těžkooděnci, kteří to začali řešit po svém. Výsledkem bylo několik napadených obušky, jiní dostali zásah slzným sprejem," popsal situaci předseda třineckého fanklubu Marek Broda.

Mezi napadenými byli podle vyjádření místopředsedy fanklubu Lukáše Hermana i členové vedení fanouškovského sdružení, kteří koordinovali odchod fanoušků z haly. „Snažili jsme se situaci uklidnit, nebylo jednoduché bleskově vyklidit celý sektor, i já jsem dostal rány teleskopickým obuškem. Marek absolvoval pepřovou sprchu," přiblížil Herman.

Pořádající klub se k incidentu vyjadřovat nechtěl s odkazem, že k němu došlo po skončení utkání a netýkal se jejich fanoušků.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Aleš Stezka, Jan Hruška z Vítkovic, Patrik Hrehorčák z Třince a Aron Chmielewski z Třince.

Policie ČR se měla pod vyjádření lidí z třineckého fanklubu za zásah u autobusu omluvit. „Výsledkem bylo několik zdravotně indisponovaných osob a dva zadržení. U autobusů se nám zástupce Policie ČR v neformálním rozhovoru omluvil. Celou událost nenecháme u ledu, budeme sbírat další materiál a po poradě s právníkem a klubem podnikneme další kroky. Nehodláme tolerovat jakékoliv násilí nejen mezi fanoušky, ale i dalšími účastníky sportovní události. Každý by si měl uvědomit, že násilím na stadionu riskuje nejen své zdraví, ale i zdraví ostatních příznivců našeho klubu," stojí v oficiální prohlášení, které třinecký fanklub zveřejnil na svých webových stránkách.

Podle vyjádření policejní mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Pavly Jirouškové třinečtí fanoušci jednoho z policistů napadli. „Po hokejovém utkání v Ostravě došlo při odchodu třineckých fanoušků v hale stadionu k eskalaci napětí a vzájemnému napadání mezi těmito fanoušky a zbývajícími fanoušky vítkovického týmu. Vzhledem k situaci na místě si bezpečnostní agentura vyžádala policisty, kteří vyzvali fanoušky k zanechání protiprávního jednání. Někteří nerespektovali zákonných výzev, jednoho z policistů napadli a způsobili mu zranění," uvedla mluvčí.

„Policisté použili proti agresivním jedincům donucovací prostředky. Nikdo z fanoušků na místě nežádal lékařské ošetření. Při zákroku policisté jednu osobu podezřelou z přestupkového jednání zajistili a jednu osobu podezřelou z trestného činu zadrželi. Vyhodnoceni zákroku probíhá a bude známo v řádech dnů," dodala Jiroušková.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice