Hlavní obsah

Olomouc v předkole play off zaskočila favorita! Motor, Litvínov a Hradec doma nezaváhaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úvodními zápasy se rozjelo předkolo hokejové extraligy, v němž se vzepřela favoritovi pouze Olomouc, která vyhrála v Liberci 1:0 v prodloužení. Ostatní domácí týmy nezaváhaly, i když se na výhry pořádně nadřely. České Budějovice porazily Karlovy Vary 4:2. Stejným skóre zvítězil Litvínov po obratu nad Plzní. Obrat potřeboval k výhře 4:3 nad Vítkovicemi Hradec Králové.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Olomouc, rozhodčí Sýkora před prodloužením vysvětluje trenérovi domácích Pešánovi zmatky při neuznaném góluVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Litvínov byl v předkole pasován za jednoznačného favorita na postup, jenže doma s podceňovanou Plzní v zápase plném bitek a soubojů dvakrát prohrával. Severočeši ale nakonec rozhodli v závěrečné třetině třemi góly během tří minut. Brankou a asistencí se blýskli při výhře Vervy Koblasa a Baránek.

Motor začal předkolo proti Karlovým Varům vítězně, nicméně ještě v 51. minutě zápasu prohrával. Pak ale srovnal kanonýr Gulaš a hosté následně nabídli Jihočechům jedinečnou šanci na vítězný obrat, když si Beránek po hrubém faulu Štencla vykoledoval vyloučení na pět minut.

Předkolo play off, 1. zápas: Litvínov - Plzeň

Zatímco hosté v úvodu zápasu pětiminutovou početní výhodu při vyloučení Ordoše nevyužili, České Budějovice vytěžily z nabídnuté příležitosti maximum. Harris v přesilovce dvakrát udeřil, čímž soupeře definitivně zlomil.

Předkolo play off, 1. zápas: České Budějovice - Karlovy Vary

Dvakrát doma prohrával s Vítkovicemi v repríze loňského semifinále také  Hradec Králové. Ale i Východočeši zvládli obrat. A pomohly jim k tomu situace při nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Nejdřív srovnal ve druhé třetině v oslabení Pavelka, ve třetí třetině pak využili přesilovky Perret a Lalancette.

Hosté sice zápas ještě zdramatizovali, když se v přesilovce trefil Percy, ale ze závěrečného tlaku zesíleného odvoláním gólmana už nic nevytěžili.

Předkolo play off, 1. zápas: Hradec Králové - Vítkovice

Liberec mohl jít proti Olomouci do vedení už ve 12. minutě, jenže Flynn neproměnil trestné střílení. Na gól se tak pod Ještědem čekalo až do 48. minuty, kdy se trefil Zachar. Jenže jeho gól zase po úspěšné trenérské výzvě hostů a dlouhému rozhodování sudích u videa neplatil.

Rozhodnutí tak padlo až v prodloužení, kdy se při vyloučení Galvase trefil Orsava.

Předkolo play off, 1.zápas: Liberec - Olomouc

Hned ve čtvrtek se v Litvínově, Českých Budějovicích, Liberci a Hradci Králové odehrají druhé zápasy.

Reklama