Hlavní obsah

Překvapivý tah Bílých Tygrů. Je to pecka, usmíval se Hrníčko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu mu zazvonil telefon, který už čekal spíš tak ve snech. Hokejistovi prvoligové Poruby Dominiku Hrníčkovi zavolal den před utkáním s brněnskou Kometou kouč Bílých Tygrů Patrik Augusta, jestli by nechtěl znovu po šesti letech nastoupit za svůj mateřský klub, jemuž chyběl zraněný kapitán Bulíř se Šírem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor libereckého gólu Oscar Flynn (vpravo).

Článek

27letý odchovanec Liberce na překvapivou nabídku střídavého startu s radostí kývnul a pomohl k těsnému vítězství 2:1.

„Už jsem v to ani nedoufal. Včera jsme s Porubou odjížděli v deset do Litoměřic. Byli jsme na zimáku, když mi v devět zavolal docela nečekaně pan Augusta. Jsem za tu šanci nesmírně rád, že si na mě po takové době vzpomněli," přiznal Hrníčko, který pod Ještědem vyrůstal. Naposledy však dres s bílou šelmou oblékl v listopadu 2016. Poté prošel Jihlavou, Prostějovem, Porubou a v extralize se ještě mihl na záskok za Zlín, a právě Kometu Brno.

„V minulém utkání se nám zranili hráči a tohle pro nás byla varianta. Jsou to kluci, kteří prošli Libercem a my je samozřejmě průběžně sledujeme. Zvážili jsme to a rozhodli jsme se, že ho využijeme. Jde o hráče, který naší organizací prošel, spoustu kluků znal, oni znali zase jeho. Dominik určitě podal kvalitní výkon, stejně jako celý tým," poznamenal Jiří Kudrna, asistent Liberce, který po minulé sezoně zrušil svou dlouholetou farmu v Benátkách nad Jizerou, pomocí níž obvykle řešil personální nouzi. Nyní sáhl do jiného klubu po odchovancovi.

„Je to pecka. Už když jsem šel ráno pěšky na trénink po stejné trase, kterou jsem chodil celé mládí do školy a na stadion. Fakt je to krásný pocit," radoval se Hrníčko, který nastoupil ve čtvrté lajně a odehrál necelých devět minut.

A možná měl v hledišti největší podporu z Bílých Tygrů. „Bylo tady hodně známých a příbuzných, tak patnáct dvacet lidí. Táta má koupené permanentky a chodí na každý zápas. Malý brácha hraje za mládež Bílých Tygrů. Všichni doufali, že bych mohl naskočit, tak dostali takový vánoční dárek," prohodil Hrníčko, který se na Vánoce domů do Liberce původně nechystal, ale hokej plán pozměnil a svátky s rodinou stráví na úpatí Jizerských hor.

Ostatně možná to není jeho poslední záskok za Severočechy. „Trenér mi teď říkal, že by ještě chtěl, abych nastoupil v Boleslavi v pondělí, ale všechno záleží na domluvě. Na mě tenhle rok vlastní práva Poruba a musí se domluvit s ní, se kterou hrajeme tuším v úterý. Teoreticky by to tedy šlo," poznamenal.

Záležet bude i na návratu marodů Šíra s Bulířem, který chodil na stadionu s berlemi. „Měl by snad být v pořádku a neměl by být mimo na dlouhou dobu. Všichni si přejmeme, aby se Bulda vrátil co nejdříve. A Honza Šír by měl být taky po svátcích v pořádku," uzavřel Kudrna.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice