Hlavní obsah

Premiérový gól je pro mě vzpruhou, říká litvínovský Hanzl

Hokejový útočník Robin Hanzl přišel v létě na hostování do Litvínova z prvoligového Ústí nad Labem. A nabídnutou šanci v základní sestavě hned využil. Byl totiž autorem vítězného gólu Severočechů v zápase s Českými Budějovicemi. „Jsem rád, že jsem na svoji premiérovou branku v extralize nemusel dlouho čekat.Je to pro mě vzpruha do sezóny,“ pochvaloval si v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Vstup do sezóny vám vyšel náramně. Cítíte velkou spokojenost?

Určitě. Přál jsem si, abychom uspěli, a těší mě, že jsem k tomu přispěl. Byl to bojovný zápas, ve výborném tempu. Povedlo se nám dát tři góly v utkání, ve kterém už šlo takříkajíc o hodně. Trošku nás chvílemi provázela i nervozita, ale máme na to, abychom se pořád zlepšovali.

Věřil jste za stavu 3:1 ve vítězství?

Do konce zbývalo ještě hodně času, ale doufal jsem, že to ubojujeme. Budějovice ještě snížily v závěru druhé třetiny a museli jsme si těsný náskok hlídat. Díky zodpovědnosti jsme to zvládli.

Pro vás to ale nebyla premiéra v litvínovském dresu. Už loni jste za něj sehrál pět zápasů...

Ano, jenže bylo to jen v rámci střídavých startů za Ústí. Občas jsem přijel jen na utkání a nebylo to nic pravidelného. Nyní nastal rozdíl v tom, že jsem v mužstvu od začátku přípravy na ledě. Se spoluhráči si rozumím, a snad je to znát.

Dá se říci, že první liga byla pro vás už malá?

Nechtěl bych to takhle hodnotit. Snažil jsem se být platný i v Ústí a možná proto si mě Litvínov vytáhl.

Co vás bude stát ten premiérový gól?

Už jsem se to dozvěděl od týmového pokladníka Skuhrovce. Je to pěkná částka, ale nějak se dohodneme. (smích)

Litvínov naznačil, že by mohl být doma pro všechny protivníky nepříjemným soupeřem...

Když jsem tady hrál za Ústí proti Litvínovu, nebylo to pro nás příjemné. Teď poznávám z druhé strany, v čem jsou litvínovské přednosti.

Jak na vás působí fakt, že je Litvínov často označován za celek, který bude hrát na konci tabulky?

Nám to vyhovuje. Popereme se o co nejlepší příčky a chceme dokázat, že tyhle prognózy nejsou oprávněné. Možná nás odborníci pasují dolů kvůli tomu, že nám odešli tři skvělí útočníci. A Litvínov nenakoupil žádná velká jména.

Nebude se vám koncem ledna těžko odcházet zpátky do Ústí?

To je ještě daleko. Záleží, jak se dohodnou zástupci obou klubů. Budu dělat, co mi řeknou.

Reklama

Související témata: