Hlavní obsah

Přes milion a půl korun! Projekt Sparta vzdává hold znovu posunul rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes 29 tisíc diváků si dohromady našlo cestu na dva zápasy 14. ročníku projektu Sparta vzdává hold. V rámci akce pražský hokejový klub podpořil hasiče, záchranáře, policisty a vojáky. Jak uvedla Sparta v tiskové zprávě, fanoušci a sponzoři nakonec přispěli částkou 1 569 092 korun.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparta vzdává hold během zápasu s Litvínovem.

Článek

Pražané nastoupili k zápasům proti Mladé Boleslavi (4:1) a Litvínovu (3:2) ve speciálních dresech na motivy hasičské uniformy. Především hasičům byl totiž letošní ročník věnován. Požárníci navíc ovládli hokejový turnaj všech čtyř složek.

Fanoušci mohli přispívat libovolnými částkami a posléze také dražit svítivě zelené dresy. V živé aukci byl největší zájem o Miroslava Formana, jehož dres se prodal za 110 tisíc korun. Brankářský set Jakuba Kováře se vydražil dokonce za 300 tisíc korun.

Celková suma přesáhla o víc než čtyřicet procent loňský, dosavadní rekordní ročník. „Moc děkujeme všem, kteří se rozhodli přispět na dobrou věc. Ať už prostřednictvím serveru Donio.cz či dražbou v aukcích. Každý rok se nám daří finální částku zvyšovat a bude to naším cílem i pro příští patnáctý ročník," prohlásila při středečním utkání generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec