Hlavní obsah

Přes všechny problémy jsme se dokázali připravit. Prohráváme sice, ale nic nebalíme, prohlásil Stezka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Vítkovic v předkole play-off nebojují jen s Olomoucí, ale i s virózou. Do třetího duelu na Hané přesto nastoupili v silné sestavě, ač postrádali Poláka, Kocha, Marosze, Chlána, Bukartse a Gewiese. A domácím byli více než důstojným soupeřem. Dvakrát dokázali srovnat. Zlomil je až hvězdný David Krejčí, když dvě a půl minuty před koncem využil po pouhých pěti sekundách přesilovku pět na tři. Hanáci tak vedou 2:1 na utkání a v úterý rovněž doma mohou celou sérii rozhodnout.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Brankář Vítkovic Aleš Stezka (uprostřed).

Článek

„Je škoda, takovým způsobem prohrát. Nic však nebalíme. Zítra je nový den, budeme hrát o všechno a pokusíme se to urvat, abychom sérii vrátili do Ostravy. Uděláme pro to maximum," slibuje vítkovický gólman Aleš Stezka.

Klíčová situace, která rozhodla zápas, ho hodně mrzela. „Ve třech je to strašně těžké. Vyhráli buly. Krejčí tam měl ulici, je to zkušený hráč a trefil to, bohužel. Nemám k tomu teď, co víc říct. Musím se na to podívat. Je to velké zklamání, ale zároveň ponaučení. Do zítřka si musíme vyčistit hlavy a jít do toho s čistým štítem," podotkl.

K zdravotnímu stavu, v jakém hráči Ridery nastoupili, se vyjadřovat nechtěl. „Nemá to už cenu. Co se zveřejnilo, se zveřejnilo. Reagovala na to vedení klubu, trenéři a já k tomu nechci nic dalšího říkat," prohlásil pětadvacetiletý hokejista.

Sdílnější poté nebyl ani ke svému rozpoložení. „To bych musel odpovídat na předchozí dotaz. Hokejově jsem se cítil celkem dobře, ale to je vše, co vám k tomu povím," uvedl s tím, že rozhodnutí o tom, že půjde do brány, padlo v pondělí ráno. „Jdeme den ode dne. Volba, koho postavit či ne, byla na trenérech. My hráči jsme od toho, abychom byli, jak to jen jde, nachystaní," konstatoval.

Pak se však rozpovídal a byť nepřímo, prozradil, že po druhém utkání ve Vítkovicích ho odvážela záchranka. „Nic podobného jsem za kariéru nezažil. nebylo to nic příjemného. Díkybohu za moji ženu, která mi strašně pomohla, i s dětmi, které jsou teď nemocné, mají to také. Malý měl v noci přes čtyřicet horečky. Úžasně o nás pečovala, pomáhala nám i její maminka, a na dálku také moje máma, která je zdravotní sestřička. Jsem jim za to hrozně vděčný. Totéž platí pro náš realizační tým, doktory, fyzioterapeuty, kteří se o nás starali, i v noci, když to bylo potřeba. Jsem na nás všechny strašně hrdý, protože nás to nepoložilo, semkli jsme se a bojujeme jako jeden tým," vyprávěl Stezka.

Pozitivní podle něj je, že přes všechny trable jsou vítkovičtí hráči schopni držet s Hanáky krok. „Je pro nás strašně důležité, že jsme se dokázali na dnešní duel tak připravit a vydrželi v tempu celých šedesát minut. Udělali jsme všechno, co šlo. Smekám před kluky, hráli fakt parádně, byť to neměli jednoduché. Padali po hubě, snažili se do poslední chvíle. To, že jsme udělali nějaké chyby a šli do tří, k hokeji patří. Musíme se z toho oklepat a připravit se na zítra," zakončil pětadvacetiletý gólman.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.