Hlavní obsah

Přichází čas, kdy na nás padá únava, ale polevit nesmíme, říká kapitán extraligového lídra Vrána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S 62 získanými body po 26 zápasech s přehledem vévodí hokejové extralize, nohama ale v Třinci zůstávají pevně na ledě. Pětibodový náskok na druhý Hradec Králové je pro obhájce trofeje příjemný, nikoliv však neztratitelný. První půlku základní části extraligy zvládl Třinec skvěle, kapitán Petr Vrána ale ví, že i na jeho tým může přijít krize.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Petr Vrána

Článek

„Spoustu zápasů jsme ubojovali o gól, měli jsme častokrát i štěstí. Pořád máme na čem pracovat. Ale ty body jsme si vybojovali a jsme za ně moc rádi. Polevit ale nejde, musíme pokračovat dál a není to jednoduché. Jsme první, obhajujeme trofej. Soupeři se na nás chtějí vytáhnout a hrají proti nám hodně agresivně. Je těžké se prosazovat," říká Vrána, jenž nastoupil do všech 26 utkání a posbíral v nich 12 bodů (7+5).

„První místo je super, ale teprve se blíží polovina, ještě je hodně hokeje před námi. Pro nás je důležité držet se naší hry. A i když to třeba někdy nepodpoříme výsledkově, jako třeba ve Zlíně, je důležité držet si stabilní výkonnost," zdůrazňuje třinecký kapitán.

Za pár kol se základní část extraligy překlopí do druhé poloviny a každý bod bude kvůli postavení před play off dvakrát tak důležitý. „Ted přichází čas, kdy na nás trochu padá únava. Zápasy se začínají kupit a není snadné se udržovat v nějaké kondici. Musíme co nejvíce využít jakékoliv pauzy k odpočinku a regeneraci. A jakmile jdeme hrát, pokusit se urvat z každého zápasu co nejvíce bodů," popisuje Vrána.

I kvůli ušetření sil si nejvýchodnější klub extraligy v několika zápasech prohodil se soupeřem pořadatelství. Jsou tak občas dlouho z domova, zase ale méně cestují. Jako třeba v příštích dnech, kdy hrají v pátek v Pardubicích a v neděli v Mladé Boleslavi. Poté Třinecké čekají hned čtyři duely na domácím ledě. Mimo Werk Arénu pak vycestují až den před Štědrým dnem.

„Někdy je to dlouhé, když vyjíždíme na čtyři pět dnů. Ale je to lepší než se vracet mezi zápasy domů. Ty tripy bývají někdy náročné, ale spousta kluků hrála venku, takže jsou zvyklí. Pokud bychom to střídali, tak jenom neustále jezdíme po republice," zdůrazňuje Vrána.

Reklama

Související témata: