Hlavní obsah

Průšvih pro Kometu? Mueller píchl soupeře do rozkroku. Hrozí mu distanc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První mečbol neproměnili. Hokejisté Liberce padli ve třetím utkání předkola extraligového play off na brněnském ledě 2:4 a v sérii vedou na zápasy už jen 2:1. „Nevyšly nám vstupy do jednotlivých třetin," zhodnotil zápas stručně kouč Bílých Tygrů Patrik Augusta. Zkušený liberecký útočník Michal Birner uznal, že jeho tým podal na soupeřově ledě horší výkon než v předchozích dvou střetnutích doma.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Peter Mueller z Brna a Jakub Rychlovský z Liberce. Nahoře ukrajiské matky jako divačky.

Článek

„V první třetině jsme měli hodně vyloučených, a tak nám dlouho trvalo, než jsme se dostali do zápasu. Kometě vlili energii její skvělí fanoušci. Mám pocit, že bouřlivá atmosféra v brněnské aréně některé naše mladší kluky trochu svázala. Já to mám v Brně naopak rád, utkání si tady užívám. Tentokrát jsme ale nadělali dost chyb. V úterý se musíme rozhodně zlepšit," plánuje.

Kometa může dalším vítězstvím stav série srovnat, ale hrozí ji, že za Muellerovo píchnutí hokejkou do choulostivých partií mezi Šírovy nohy může přijít o svého nejlepšího kanonýra, pokud by se jeho přestupkem zabývala disciplinární komise a vynesla dodatečný trest. Mladý Šír sotva odjel ve velkých bolestech na libereckou střídačku. „Dal mu zespodu na koule," okomentoval Američanův faul lakonicky Augusta.

„Ještě se na to podívám, avšak rozhodnout musí jiní," měl jasno. „Ani moje úloha to není. Uvidíme, co na to řekne disciplinárka," přemítal Birner. „Ptal jsem se sudích, a ti mi řekli, že šlo o pohyb hole zespodu ve snaze nadzvednout protihráči hokejku. Proto prý udělili jen dvě minuty," prozradil obsah komunikace s arbitry.

Rovněž trenér Komety Jiří Kalous uznal, že si Mueller počínal za hranicemi pravidel. „Hokejka tam zcela jistě byla. Jiná věc je, zda mu ji předtím protihráč nedržel," dodal. Mueller seděl v utkání na trestné lavici hned třikrát. „Nervy pracují. Vždyť my už nemáme kam uhnout. Ale musíme je udržet na uzdě a snést nějakou tu ránu. Oplácení se mnohdy nevyplácí. Přesilovky mohou hrát v dalším průběhu série důležitou roli," tvrdí Kalous.

Po nešťastném závěru druhého střetnutí předkola na severu Čech si první výhry svého mužstva mimořádně cení. „V Liberci nám vítězství proklouzlo skrz prsty. Doma jsme už zápas naštěstí dovedli k úspěšnému konci. Pořád ještě žijeme," těší brněnského kouče.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice