Hlavní obsah

První hattrick v životě, navíc dvě asistence, plzeňský Vampola na Slavii zářil

Dát tři góly se mu mezi chlapy ještě nepovedlo. Zlom přišel až v utkání na Slavii, kde útočník hokejové Plzně Petr Vampola nasázel hned čistý hattrick. Svého počinu navíc dosáhl během pouhých sedmi minut a dvanácti vteřin. A návdavkem se ještě na výhře 7:5 podílel dvěma asistencemi. „Těší mě to. Je příjemné, že se to takhle krásně povedlo, ale výborný výkon podal celý mančaft,“ radoval se po zápase.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Plzně se radují z branky Petra Vampoly.

Článek

Tři góly za sedm minut, to je parádní bilance...

Jasně, ale člověk to během zápasu ani nepostřehne. Strašně si toho vážím, je to super, ale na prvním místě je výhra, která mě strašně těší.

Hned vaše první trefa, kdy jste s kotoučem na holi obkroužil branku a skóroval do odkryté klece, byla lahůdková...

To se povedlo. Bek mě dobře vycouval a mě nenapadlo nic jiného, než to zkusit takhle. Když člověk udělá pěknou věc, naroste mu sebevědomí. Hrálo se mi výborně.

Je tohle zakončení vaší specialitou? Zkoušíte ho často?

Už jsem to udělal několikrát, gólman to občas vůbec nečeká. Ale všechno vyplyne z konkrétní situace.

Se Slavií jste letos prohráli oba vzájemné zápasy, v neděli jste ale třetí měření sil zvládli výtečně...

Jsme nahoře, poslední zápasy hrajeme výtečně. Slavia má výborný mančaft, takže jsme šli do utkání s pokorou, ale samozřejmě jsme chtěli bodovat. I když jsme  dostali dost gólů, byli jsme jasně lepší než Slavia. Po celý zápas jsme ji přehrávali.

Čím si vysvětlujete, že se zápas zvrhnul v takové brankové hody?

Vedli jsme 4:1 a nechali jsme se ukolébat. Slavia na nás vletěla a dala nám dva rychlé góly. Pak jsme začali hrát a znovu jsme odskočili. Trošku si to nedokážu vysvětlit, ale jsem strašně rád, že jsme nakonec vyhráli. Nikdo se už nebude ptát, po jakém vývoji to bylo.

Plzeň vyhrála již poosmé v řadě. Je v kabině znát pohoda?

Jasně! Mančaft je výborně poskládaný. Máme mladé i starší hráče, výborné gólmany. Všichni si rozumíme, parta je výborná. To, že se nám takhle daří, je výsledkem celého týmu. Od masérů až nevím po koho. Užíváme si to.

Není pro Plzeň trošku škoda, že přichází reprezentační pauza?

Ani bych neřekl. Když to mají hráči v hlavě srovnané, připraví se na ligové zápasy i po pauze. Nyní si to budeme užívat, ale na následující utkání se Zlínem se zodpovědně připravíme.

Reklama

Související témata: