Hlavní obsah

První výhru v sezoně zařídil Rytířům Procházka. Snažím se nedělat slavnému jménu ostudu, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na třetí pokus se jim už povedlo bodovat naplno. Hokejisté Kladna se po zápasech s Pardubicemi a v Liberci, které měli velmi dobře rozehrané, ale nakonec v nich brali pouze bod, dočkali v dalším extraligovém duelu v Brně premiérového vítězství v sezoně (3:1).

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Procházka (vlevo) z Kladna dává gól.

Článek

Rozdílový gól Rytířů vstřelil v polovině střetnutí útočník Martin Procházka. „Naši hru jsme měli založenou na důsledné defenzívě. Dařilo se nám narušovat rozehrávku Komety. A eliminovali jsme její elitní Holíkovu formaci, což byla hlavně zásluha Plekancovy řady," vypočítal důvody úspěchu svého mužstva.

Jmenovec někdejší kladenské ikony a bývalého reprezentačního forvarda není se svým slavným předchůdcem v žádném příbuzenském vztahu. „Jde pouze o shodu jmen. Snažím se mu nedělat ostudu," usmívá se osmadvacetiletý Procházka, který přišel do středočeského celku z Litoměřic. „Žádné velké haló, že je v Kladně zase Martin Procházka, jsem tím nezpůsobil. Padlo na to téma jen pár vtípků. Já už v klubu totiž v minulosti působil, a tak mě spousta kluků znala," líčí.

Rytíři nasbírali v úvodních třech utkáních nového ročníku nejvyšší soutěže pět bodů. „Nad Pardubicemi i v Liberci jsme vedli o dva góly. Mohli jsme jich mít tudíž klidně devět. Kdyby nám ovšem někdo pětibodový zisk předpověděl před startem extraligy, asi bychom to brali," připustil spokojený Procházka.

V Brně naopak zavládlo po prohře velké zklamání. Kometě se zatím nedaří navázat na úvodní domácí triumf nad Karlovými Vary. „Věděli jsme, že Kladenští vstoupili do sezony ve výtečné formě, ale kdybychom byli trochu produktivnější a měli víc štěstí, mohli jsme bodovat," stýskal si kouč Martin Pešout, který postrádá zraněné opory Kundrátka a Strömberga. „Je to citelná ztráta. Narušilo nám to vazby, na nichž jsme v přípravě pracovali. Komplikuje nám to i složení přesilovkových formací. Nemůžeme se na jejich absence ale vymlouvat, vždyť extraliga běží rychle dál," uvědomuje si.

Brňané si pro střetnutí s Kladnem zapůjčili do obrany z prvoligového Přerova Roberta Černého. „Dozvěděl jsem se to ve středu, absolvoval jsem v Brně jeden trénink. Mrzí mě, že moje vyloučení potrestali Kladenští vedoucí brankou. Myslím, že nám to vzadu se zkušeným Michalem Gulašim jinak docela klapalo, avšak zradila nás jako tým hra dopředu," smutnil Černý.

Pro nedělní duel v Liberci již bude mít Kometa k dispozici beka Hrbase, jemuž už vypršel disciplinární trest ještě z minulé sezony.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín