Hlavní obsah

Rebel Duda opět dostal padáka. V Chomutově podával neuspokojivé výkony

Chomutov

Vedení chomutovského týmu přistoupilo k avizovaným změnám uvnitř svého týmu. Po sérii neuspokojivých výkonů a výsledků ukončili Piráti spolupráci s útočníkem Radkem Dudou. Třiatřicetiletý útočník dostal okamžitě padáka, podle vedení Pirátů nenaplnil roli lídra týmu.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Radek Duda na severu Čech skončil.

Článek

„Dohodli jsme se na rozvázání smlouvy. Radkovo působení nenaplňovalo naše očekávání," řekl na webových stránkách Chomutova generální manažer klubu Jaroslav Veverka. Duda odehrál za Chomutov 18 zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal jedenáct asistencí. Byl třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. Lepší bilancí se mohou pochlubit jen David Hruška a posila ze zámořské NHL Michael Frolík.

Duda na sever Čech přišel v polovině září ze Ženevy poté, co byla vyhlášena výluka v NHL a jeho švýcarský zaměstnavatel ho propustil, aby mohl angažovat zámořské hvězdy. V Chomutově měl být lídrem týmu, což se ovšem z pohledu vedení klubu nenaplnilo.

„Už v minulosti jsem se vyjádřil tak, že v naší organizaci budou působit jen hráči, kteří za Piráty opravdu chtějí hrát a bojovat na maximum. Platí to i v tomto případě," doplnil Veverka, který tak naznačil, že právě ochota bojovat za tým mu u Dudy v posledním období chyběla.

O dalším působení Dudy, který má nejen v hokeji pověst problémového hráče, zatím jasno není. Třiatřicetiletý útočník je bez smlouvy a může si hledat nové angažmá. V Česku však Dudova práva i nadále drží Chomutov. „Nabízela se i varianta Radkova trejdu do jiného klubu. Společně jsme se však naprosto v klidu a bez emocí dohodli na ukončení smlouvy," uzavřel Veverka.

Reklama

Související témata: