Hlavní obsah

Olomouc - Vítkovice 2:4Ridera zvládla bitvu na Hané a dál stíhá vedoucí Dynamo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Fridrich 0 : 1
22. Stehlík 0 : 2
24. Bukarts 0 : 3
52. Klimek 1 : 3
53. Půček 1 : 4
56. Nahodil 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic zvítězili v utkání 33. kola na ledě Olomouce 4:2. Ostravané vedli v 24. minutě už 3:0 a díky plnému zisku udrželi těsný kontakt s vedoucími Pardubicemi, ztrácí na ně bod. Domácí Hanáci vyšli po středeční porážce v Českých Budějovicích podruhé za sebou naprázdno.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z branky

Článek

První šance měli domácí hráči; nejdříve situaci dvou proti jednomu nevyužil Nahodil a poté prudkou střelu Ondruška hned po vhazování vyrazil Klimeš ramenem. Jenže úvodní branku vstřelili Vítkovičtí, když díky šťastnému odrazu od nohy na hranici brankoviště otevřel skóre Fridrich. Rozhodčí jeho zásah ještě zkoumali na videu, ale nakonec gól uznali. Hostující hráči po vstřelené brance předváděli obětavé výkony a zablokovali hned několik nadějných střel Olomouce.

Vítkovicím se povedl vstup do druhé třetiny. Do dvoubrankového vedení mohli jít hosté už po střele Gřeše, která zamířila jen do horní tyče Lukášovy branky, ale ujala se až tvrdá střela Stehlíka od modré čáry o chvíli později. Hned poté se navíc dostal do samostatného úniku Bukarts a přesným zakončením do levého horního rohu zvýšil na rozdíl tří branek. Olomouci se pak nepodařilo vrátit do zápasu ani v přesilové hře pěti proti třem, nejblíže brance byla během závaru v brankovišti po střele Káni.

Ve třetí třetině se hra přiostřila, jenže na úkor toho opadlo tempo zápasu a ubylo také šancí. Zřejmě největší v celém zápase si Olomouc vytvořila paradoxně ve svém oslabení, jenže Bambula v samostatném úniku trefil jen tyč Klimešovy branky. Snížit se podařilo až dorážejícímu Klimkovi, který poslal puk do sítě po vyražené střele Kočího.

Jenže o minutu později už Vítkovice vedly znovu o tři branky, když Lukášovo zaváhání v rozehrávce potrestal svou první brankou v české nejvyšší soutěži Půček. O další snížení se postaral Nahodil, jenž využil přesilovku a zblízka překonal Klimeše. Další branku už ale Olomouc i přes početní výhodu a závěrečnou power play nepřidala. Skvělým zákrokem se o to v závěrečných sekundách postaral brankář Klimeš.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 52. Klimek (F. Kočí, P. Musil), 56. Nahodil (P. Musil) - 9. Fridrich (Bernovský, Chlán), 22. J. Stehlík (Fridrich, Gewiese), 24. Roberts Bukarts (Raskob, Koch), 53. Půček (Lednický). Rozhodčí: Mrkva, Stano (SR) - Rampír, Axman. Vyloučení: 4:7, navíc Švrček - Půček oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Lukáš - A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, F. Kočí - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - P. Musil, Nahodil, Klimek - J. Navrátil, Strapáč, Plášek - Olesz, Handl, Kusko. Trenér: J. Tomajko.
Vítkovice: Klimeš - Grman, J. Mikuš, Raskob, Koch, J. Stehlík, Gewiese - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, L. Krenželok, Gřeš - Bernovský, Chlán, Fridrich - Lednický, Dej, Půček. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: