Hlavní obsah

Rozhodčí hrozil Spartě: Ukončíme zápas, jenom tu jezdíme a sbíráme peníze!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divoký šlágr 34. kola hokejové Tipsport extraligy předčil očekávání. Duel vedoucího Třince na ledě pražské Sparty sliboval ostré souboje, góly a dramatickou podívanou. Tohle ale nejspíš nečekali ani nažhavení fanoušci. Předvánoční souboj přinesl přestřelku s třinácti góly, Oceláři vyhráli 8:5, do akce se dostali hned čtyři brankáři. Zápas však nabídl i jeden moment, který mohl za představením obou týmů udělat předčasnou a smutnou tečku.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Potyčka před třineckou brankou

Článek
Fotogalerie

Po první třetině vedli Oceláři ve vysočanské O2 aréně 2:1. Když ale hosté v rozmezí 46 sekund druhé části přidali další dvě branky a ujali se v 26. minutě už 4:1, zdálo se být o vítězi rozhodnuto.

Pražané však za nejistě působícího Machovského nasadili do branky Saláka a tím také začal jejich velký návrat do zápasu. Řepík, Chlapík a Sobotka se postarali o to, že na ukazateli skóre svítil ve 35. minutě nerozhodný stav 4:4. Po třetím gólu domácích se navíc z branky pakoval i hostující Mazanec, jehož místo zaujal Kacetl.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Třinecký brankář Marek Mazanec v nehokejové pozici na ledě Sparty.

Nažhavení fanoušci hltali nesmlouvavou bitvu rivalů. Na konci prostřední části však přišel okamžik, který hrozil bezprostředním ukončením zápasu. „Už potřetí někdo hodil na led mince. Teď se vyhlásí, že pokud se to stane ještě jednou, budeme zvažovat ukončení utkání. Tady jde o bezpečnost hráčů. My tady chodíme a sbíráme mince. Mohou se zranit sparťani i oni," vyřizoval pořadatelům svůj postoj k nesportovnímu chování diváků hlavní sudí Petr Lacina.

Hrozící skandál v podobě předčasného konce se naštěstí pro Pražany nekonal, na výkon Sparty však daný moment vliv měl. Jedenáct sekund před koncem druhé části vrátil hostům sebevědomí i náskok Kurovský a Třinec šel do kabin s vedením 5:4.

Ve třetí části už domácí krok srovnat nezvládli. Naopak inkasovali další branky. Marcinko, Růžička a Jaroměřský dokonali vítězství Ocelářů 8:5 a Třinec si tak upevnil první místo. Sparta, která doma od Třince poprvé v historii dostala osm branek, zůstává osmá.

Reklama

Související témata: