Hlavní obsah

Rozhodčí nepochopitelně zařízli Třinec! Hlava mi to nebere, vůbec nechápu, žasl Pospíšil ve studiu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to zářez, který nemůžou hlavní rozhodčí Oldřich Hejduk s Matějem Sýkorou v zápasu 40. kola hokejové Tipsport extraligy mezi Českými Budějovicemi a Třincem ničím ospravedlnit. V 11. minutě za stavu 1:1 totiž neuznali hostujícímu obránci Milanu Douderovi naprosto regulérní gól.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina, Andrej Nestrašil z Třince a Petr Šenkeřík z Českých Budějovic.

Článek

Doudera s pukem na holi obkroužil branku, z níž gólman Motoru Dominik Hrachovina odklouzal zcela mimo brankoviště. Třinecký zadák pak odkrytou klec bez problémů trefil. Jenže radoval se jen pár vteřin. Sudí totiž ihned avizovali, že gól neuznají. Údajně kvůli postavení Arona Chmielewského v brankovišti....

Potíž byla v tom, že polský útočník Třince v dané chvíli v brankovišti vůbec nestál. Natlačil jej do něj vracející se Hrachovina až ve chvíli, kdy už byl puk v síti. Slovák Hrehorčák sice jednu brusli v brankovišti měl, českobudějovickému muži s maskou však absolutně nebránil v zákroku.

Foto: repro foto ČT

Neuznaný gól Třince. Útočník Slezanů Hrehorčák má sice jednu brusli v brankovišti, gólmanu Hrachovinovi, který ani není v brankovišti, však nevadí. A v brankovišti nestojí ani Chmielewski (není na snímku), jak se mylně domnívali sudí.

Gól přesto neplatil...

Foto: Václav Pancer, ČTK

Milan Gulaš z Českých Budějovic dává druhý gól do brány brankáře Třince Ondřeje Kacetla.

„Mně to hlava nebere. (Chmielewski) stojí mimo brankoviště a proč by tam taky nestál... Vůbec nechápu a vůbec nerozumím, proč tenhle gól nebyl uznaný," podivoval se v ČT její hokejový expert David Pospíšil verdiktu arbitrů.

„Zdůvodnili mi to tím, že Aron byl v brankovišti, když se jejich gólman přesouval zpátky do branky. Tím pádem asi vadil brankáři, aby mohl udělat zákrok," tlumočil kapitán Ocelářů Martin Růžička neprosto nesmyslný a mylný výklad mužů v pruhovaném.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zeshora Petr Šenkeřík z Českých Budějovic, Miloš Roman z Třince a brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Hned po první třetině zamířil do kabiny rozhodčích delegát Milan Kolísek, aby jim sdělil, že se dopustili pochybení a Douderovu trefu měli uznat.

Hejduk bezprostředně po neuznání gólu nabádal hosty, že pokud s verdiktem nesouhlasí, můžou si vzít trenérskou výzvu. Střídačka Ocelářů tak - dost překvapivě - neučinila. „Ptal jsem se trenérů, koukal jsem na ně, jestli challenge a říkali, že ne," prohlásil Růžička.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Českých Budějovic se radují z třetího gólu.

„Nerozumím tomu, proč se Třinec neodvolal," uzavřel Pospíšil. Pokud by si Oceláři výzvu vzali a byli by úspěšní, gól by platil. V opačném případě by obdrželi dvě minuty za zdržování hry.

České Budějovice skóre otočily a vyhrály 3:2. I kvůli neuvěřitelnému selhání Libora Hudáčka v posledních vteřinách třetí třetiny. Slovenský útočník měl před sebou úplně prázdnou branku, ze dvou kroků však fatálně selhal a trefil jen levou tyčku.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice