Hlavní obsah

Rozzlobený majitel Vítkovic pálí do rozhodčích dál: Už víme, že nebojujeme jen proti Hradci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně bouřilové emoce vyvolal zápas druhého semifinále play off hokejové extraligy, v němž Vítkovice na svém ledě prohrály druhý duel série s Hradcem Králové 2:3 v prodloužení, když v zápase hned dva góly Mountfieldu, včetně toho vítězného, byly uznány až po kontrole u videa. Drsným slovníkem na adresu rozhodčích nešetřil zejména majitel ostravského klubu Aleš Pavlík. A pocit křivdy v něm evidentně nevyvanul ani s několikahodinovým odstupem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Aleš Stezka diskutuje po skončení zápasu s hlavním rozhodčím.

Článek

„Jste zkorumpovaní," řval majitel směrem k rozhodčím na stadionu bezprostředně po zápase. Klub v následném prohlášení uvedl, že hlavní sudí Hejduk s Ondráčkem a čároví Svoboda s Hynkem utkání ovlivnili.

A to nebylo vše. V podobném duchu vyznívá i čtvrteční prohlášení Aleše Pavlíka k celé semifinálové sérii, v níž jeho klub prohrává 0:2 na zápasy. I v ní se majitel, který je zároveň i viceprezidentem Českého hokeje a prezidentem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, tedy řídícího orgánu extraligy, nevyvaroval obvinění z podjatosti arbitrů.

„Toto semifinále je skvělá série plná emocí na ledě i kolem něj tak, jak to má v play off být. My se těšíme do Hradce Králové! Máme skvělý, velmi silný tým, který má v sobě velkou víru a touhu vyhrávat. Nyní víme, že nebojujeme jen proti Hradci, ale tato skutečnost nás ještě více motivuje," stojí v prohlášení Pavlíka na klubových stránkách.

„Jsem přesvědčen, že naše vítkovické srdce ještě tuto sérii velmi zdramatizuje a nakonec bude pro nás úspěšná," povzbuzoval dále svůj tým.

Ze středečního klubového prohlášení vyplývá, že klub nesouhlasí s posouzením sporných situací předcházejících druhému a třetímu, tedy rozhodujícímu hradeckému gólu.

Vítězný gól Patrika Miškáře podle Vítkovic neměl platit, protože byl podle jejich názoru dosažen kopnutím bruslí. Při vyrovnávacím gólu Hradce na 2:2 zase reklamovaly kontakt hradeckého Olivera Okuliara s brankářem Alešem Stezkou.