Hlavní obsah

Vítkovice běsní, Voráček naopak stojí za sudími. A prozrazuje, jak Pavlík vyhrožoval Smoleňákovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hodně diskuzí vyvolal (nejen) mezi hokejovými fanoušky druhý semifinálový duel v Ostravě mezi Vítkovicemi a Hradcem Králové. A to konkrétně druhý a třetí gól Východočechů, které hlavní rozhodčí Hejduk s Ondráčkem přezkoumávali u videa a nakonec je uznali. Svůj pohled přidal i třetí nejproduktivnější hráč v historických tabulkách NHL Jakub Voráček.

Foto: Ivan Vilček, Sport.cz

Jakub Voráček.

Článek

Zatímco Vítkovice v oficiálním prohlášení mluví o absolutně neakceptovatelném ovlivnění zápasu, což „může mít klíčovou roli v celkovém průběhu semifinálové série", spolukomentátor České televize Milan Antoš naopak ve své tradiční Břitvě na Sport.cz rozhodčí za jejich vyhodnocení náročných situací chválí.

A podobný pohled má i mistr světa z roku 2010 Jakub Voráček.

„Na to, jak jsem na ně přísnej, tak si myslím, že dobře posouzeno," vyjadřuje se Voráček k uznanému druhému gólu, kdy podle Vítkovic bránil Okuliar v brankovišti Stezkovi v zákroku, stejně jako k rozhodující trefě Miškáře v prodloužení, která padla kopnutím bruslí.

Sudí však neshledali, že by šlo o „zjevné kopnutí" (úmyslné), a tak gól uznali.

„Hráč jde nohou do brzdy, když trefí kotouč. V té rychlosti dorazit a ještě nastavit nohu je nereálný. Úhel brusle se nezměnil po kontaktu s kotoučem. Podle mě štěstí. On si všiml toho puku, až když se mu odrazil od brusle (viz reakce hlavy)," míní Voráček. Následně mu dala za pravdu i komise rozhodčích, podle které sudí oba góly Hradce správně uznali.

Voráček se však vyjadřuje i k osobě majitele Vítkovic a prezidenta APK LH (řídící orgán extraligy) Aleše Pavlíka, jenž po utkání seřval rozhodčí před jejich kabinou a zmiňoval i korupci. Voráček však po přidává další pikantnost. „Je smutné, že prezident APK po zápase řve na Radka Smoleňáka (kapitán Hradce), že mu ukončí kariéru," napsal Voráček a odkazuje se na své debaty s účastníky zápasu.

Běsnění majitele ostravského klubu Aleše Pavlíka, jenž z druhé porážky v sérii viní rozhodčí, rozebírají v novém díle podcastu Za mantinelem také redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor.

Vítkovice prohrávají v semifinále 0:2 na zápasy, série bude pokračovat v sobotu a neděli v Hradci Králové.

Reklama