Hlavní obsah

Růžička zlákal k návratu do Hradce svého oblíbence. Přichází účastník dvanácti MS

Staronovou tvář vítají v hokejovém Hradci Králové. Do Mountfieldu se po necelých dvou letech vrací slovenský reprezentační obránce Dominik Graňák, který využil výstupní klauzule ve smlouvě s Karlovými Vary.

Foto: Sport.cz

Dominik Graňák znovu oblékne dres Hradce Králové.

Článek

V Hradci Králové se tak 37letý rodák z českého Havířova znovu potká s trenérem Vladimírem Růžičkou, který jej před devatenácti lety vytáhl ve Slavii do velkého hokeje a hned ve své premiérové sezoně za áčko sešívaných získal Graňák extraligový titul.

„S trenéry jsme zvažovali různé možnosti posílení či doplnění kádru před play off. Domníváme se, že v útoku bychom potřebovali rozdílového, koncového hráče, ale ten momentálně na trhu není, nebo je nad naše finanční možnosti. Vzhledem k odchodu dvou obránců v probíhající sezoně chtěli trenéři doplnit mužstvo právě v defenzívě. Věříme, že s ohledem na své bohaté zkušenosti pro nás bude Dominik především v play off velmi důležitým hráčem," uvedl pro oficiální stránky královehradeckého klubu jeho generální manažer Aleš Kmoníček.

Graňák již v Mountfieldu působil mezi lety 2017 až 2019, druhým rokem dokonce jako kapitán. Pak ale zamířil do Karlových Varů, v nichž za necelé dvě sezony odehrál 88 utkání, ve kterých zapsal 28 bodů (2+26). V aktuálním ročníku posbíral gól a šest asistencí ve 35 duelech.

„Dominikovi bychom chtěli poděkovat za odvedené služby a výkony u nás v Karlových Varech. Do nového angažmá mu přejeme hodně štěstí," prohlásil hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout.

Graňák, jenž si ve své kariéře vyzkoušel i nejvyšší soutěž ve Švédsku (v roce 2009 získal s Färjestadem titul), Švýcarsku a KHL (Gagarinův pohár vyhrál s moskevským Dynamem hned dvakrát) se k Hradci Králové připojí v sobotu. O den později by měl účastník 12 MS a ZOH 2018 v Pchjongčchangu naskočit do zápasu na ledě Vítkovic.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva brankář Karlových Varů Filip Novotný, Dominik Graňák z Karlových Varů a Jakub Valský z Brna.

Graňákovým návratem Mountfield hlásí prakticky uzavření kádru a před nedělní uzávěrkou přestupů již žádné další pohyby neplánuje.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice