Hlavní obsah

Rychlovský v extralize ovládl pořadí střelců, před sezonou by tomu nevěřil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Překvapivým vítězem střelecké tabulky hokejové extraligy po základní části se stal Jakub Rychlovský. Dvaadvacetiletý útočník libereckých Bílých Tygrů dnes přispěl jednou brankou k výhře svého týmu v Plzni 6:3 a o gól předstihl spoluhráče Tomáše Filippiho s pardubickým Lukášem Sedlákem. S 26 trefami si Rychlovský připsal první individuální trofej kariéry.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nejhezčí góly libereckého Jakuba RychlovskéhoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

52. kolo: Plzeň - Liberec

„Určitě to potěší, ale teď začne play off. Kdyby mi to někdo řekl před sezonou, že vyhraji nejlepšího střelce ligy, tak mu asi určitě nebudu věřit. Ale myslím si, že to je zásluha celé lajny, co jsme hráli spolu de facto všech 52 kol v sezoně,“ řekl odchovanec Vrchlabí a čerstvý reprezentant v rozhovoru s novináři.

„Je to takové klišé, že se říká, že nikdy to nikdo nevyhraje sám, ale já to mohu jedině potvrdit. Našli jsme mezi sebou výbornou chemii s Martinem Faško-Rudášem a Tomášem Filippim a až na pár zápasů jsme většinou podávali adekvátní výkon k tomu, abychom ten tým táhli,“ chválilo si levé křídlo vzájemnou souhru.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň–Liberec 0:5 (30. Rychlovský)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Soupeření o hráčské ceny v průběhu posledního utkání základní části 183 centimetrů vysoký Rychlovský nevnímal. „Během zápasu jsme to vůbec nesledovali. Teď nám trenéři a lidé z marketingu řekli, že Tomáš vyhrál bodování a já střelce, takže nám kluci poděkovali. Tím to pro nás v tuhle chvíli končí a soustředíme se na středu a na soupeře, kterého dostaneme,“ prohlásila kometa ročníku.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň–Liberec, Flynnovy gólyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

O souboji o individuální trofeje se s Filippim nebavil ani před zápasem. „Úplně jsme na to nemysleli. Chtěli jsme se dobře nachystat tím zápasem na play off. Ve třetí třetině jsme si to trochu zkomplikovali a tohle je taková třešnička na dortu. Základní část končí a uděláme maximum pro to, abychom se podřídili týmovému úspěchu. Tohle pro nás tolik neznamená,“ dodal Rychlovský.

Viditelně ho mrzelo, že ve třetí třetině za stavu 6:0 jeho tým polevil a inkasoval tři branky. „Byl to takový obrázek naší celosezonní hry, jak výsledkově, tak herně. Snad nás třeba ta třetí třetina srazila trochu na zem a ve středu začneme s čistou hlavou a budeme vědět, že musíme hrát celých šedesát minut,“ nabádal král střelců Bílé Tygry před středečním úvodním domácím zápasem předkola proti Olomouci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články