Hlavní obsah

S takovým nasazením nemůžeme hrát, řekl Růžička po třetí porážce Litvínova

Hokejisté Litvínova si v zápase 29. kola extraligy s Olomoucí připsali třetí porážku v řadě a v jejich kabině bylo po utkání dusno. Trenér Vladimír Růžička promlouval hráčům do duše, protože nebyl vůbec spokojený s jejich výkonem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Litvínova Vladimír Růžička uděluje pokyny svým svěřencům.

Článek

"Hráli jsme špatně, nebylo to dobré. Jednoznačně nejhorší zápas od mého příchodu," řekl Růžička, který převzal tým 9. listopadu a vedl ho v šestém zápase. Čtyři z nich Severočeši prohráli.

"Signál to je. Dobré mužstvo nemůže třikrát za sebou prohrát. Musíme se odrazit, máme před sebou další zápasy, ale s takovým přístupem to nejde. To je špatně. Musíme si to pořádně vyhodnotit. S hráči jsem si to probral, promluvili jsme si důrazněji, takhle hrát nemůžeme," uvedl osmapadesátiletý kouč.

Problémem podle Růžičky je, že hráči prohrávají osobní souboje u mantinelů. "Neudržíme se v útočném pásmu déle na puku. Ztrácíme je jednoduše, soupeř pak jde do rychlého protiútoku a my s tím máme velké problémy. Stejné je to v obranném pásmu. Létáme všude a nikde a najednou je volný hráč sám mezi kruhy. Dnes měla Olomouc za stavu 4:2 tři čtyři tutové góly, které chytil Denis (Godla)," řekl Růžička.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zamyšlený trenér Litvínova Vladimír Růžička.

Někdejší reprezentační kouč míní, že by někteří hráči potřebovali na čas vyřadit ze sestavy a zamyslet se nad svými výkony. I kvůli marodce to ale nemůže udělat. "Vadí mi, že hodně spoléháme na Denise Godlu v bráně, ale ten nás nemůže pořád držet držet držet. Moc mu nepomůžeme," podotkl Růžička.

Litvínov si stejně jako v předešlých utkáních nedokázal pomoct v přesilových hrách. Sice v nich vstřelil jeden gól, ale nehrál je dobře. "Připadá mi, že je hrajeme složitě. Nemůžeme se pořádně usadit v útočném pásmu a máme problém si to trochu rozehrát, aby se to zklidnilo. Připadá mi, že pospícháme a zmatkujeme," uvedl Růžička.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš a Viktor Hübl z Litvínova.

Reklama