Hlavní obsah

Sedlák prvním extraligovým gólem pomohl k obrátce lídra. Přišel v důležitou chvíli, radoval se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I třetí měření sil mezi Vítkovicemi a Pardubicemi skončilo rozdílem jediné branky. V přímé bitvě o první místo i potřetí v sezoně uspěli Východočeši, kterým výhru 3:2 za dva body zajistil minutu a jednu sekundu před koncem prodloužení Tomáš Hyka.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Lukáš Sedlák z Pardubic a brankář Vítkovic Aleš Stezka.

Článek

Dvěma body přispěl k důležité výhře Dynama útočník Lukáš Sedlák, jenž bodoval i ve čtvrtém zápase po návratu z NHL. Proti Vítkovicím vstřelil svůj premiérový extraligový gól v kariéře. „Kluci mi hned gratulovali, puk mám schovaný. Chvilku to trvalo, ale přišel v důležitou chvíli," usmíval se Sedlák, jenž gólem dorovnal dvougólový náskok, který si Vítkovice vypracovaly v první třetině.

„Nevstoupili jsme do zápasu dobře, byla to nejhorší třetina od té doby, co jsem tady. Nic nám nešlo, dělali jme hlouposti u modrých čar. Takhle se nedá hrát, natož o první místo. Vítkovice daly zaslouženě dva góly v první třetině, my stejně tak ve druhé. Ve třetí už tam toho moc nebylo a v prodloužení jsme byli šťastnější," popisoval Sedlák.

Pardubičtí nabídli Ostravanům pět přesilových her. Všechny ubránili. „Tohle bylo maximálně důležité. Hlavně na konci třetí části, kdy jsem byl vyloučený. Tohle vyhrává zápasy, musíme se na to soustředit a být dobří v přesilovkách i v oslabeních. Bylo to důležité. Nejdůležitější ale bylo, jak jsme nastoupili do druhé třetiny. To byl úplně jiný tým," zdůraznil Sedlák.

Právě po jeho nahrávce se Hyka v prodloužení protáhl okolo Muellera a rozhodl o druhém bodu pro hosty. „S Tomášem už jsme něco odehráli a máme takový malý signál, který se pokoušíme hrát. Tomáš je kolem mantinelu hodně rychlý, čehož se snažíme využít. Byla to sehraná věc," prozradil 29letý odchovanec českobudějovického hokeje.

„Zatím se na to můžeme spolehnout, víme o sobě. V zápasech jsme už myslím prokázali, že spolu hrajeme docela dobře a víme o sobě. David Cienciala se k nám výborně hodí, udrží puk, je hodně šikovný na takové ty malé nahrávky, hází nám to do rychlosti ve středním pásmu. Máme z toho šance, dáváme góly, dobře jsme si sedli," popisoval Sedlák, jenž působil v KHL, NHL, českou extraligu v 29 letech hraje ale poprvé a teprve si zvyká.

„Co se týče ofenzívy, tak je to dobrý. Ale furt se hledám defenzivně. Necítím se úplně dobře, nevím, čím to je. Dneska jsem konečně zblokoval pár střel, před tím to kolem mě lítalo," vykládal Sedlák. „Možná, jak je jiné hřiště, tak se furt nacházím v blbém postavení. Přijde mi, že jsem o krok doleva, doprava, moc dole, nahoře. V tom se hledám, návyky hráčů jsou jiné, je to jiný hokej. Zvykám si a snad to bude jenom lepší," dodal Sedlák.

Reklama

Související témata: