Hlavní obsah

Šéf Komety dárek nedostal. Neprožíváme optimální období, připustil po třetí prohře v řadě Flek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští hokejisté nedali majiteli Komety Liboru Zábranskému bodový dárek k jeho pátečním 49. narozeninám. Mladé Boleslavi podlehli na svém ledě 1:3 a připsali si tak už třetí extraligový nezdar v řadě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jakub Flek nemohl být s výkonem Komety spokojen

Článek

„Neprožíváme optimální období. Trochu se nám rozsypal herní projev. Nehrajeme zdaleka tak dobře jako při říjnové vítězné sérii, avšak krizí bych to nenazýval," tvrdí útočník Brna Jakub Flek. „Nejsme ale samozřejmě ze současných výsledků vůbec šťastni," má jasno.

Podobně jako v úterý proti Liberci, kdy nevyužila pětiminutovou přesilovku, neskórovala Kometa v závěru zápasu s Boleslaví ještě za stavu 1:2 ani ve čtyřminutové početní převaze.

„Přesilovky byly ještě nedávno naše přednost, ale teď si jimi bohužel nepomáháme. Měli jsme ovšem dát góly ve hře pět na pět. Šancí jsme si vytvořili dost. Místo toho jsme dostali půl minuty před koncem prostřední dvacetiminutovky druhou branku," naštvalo Fleka.

Prozradil, že přechozí dvě vysoké porážky od Litvínova a Liberce nezůstaly v kabině Komety bez odezvy. „Kromě trenérů si k tomu řekli svoje také starší hráči. I teď si musíme vytknout chyby, avšak nemá smysl propadat nějaké panice a hulákat na sebe. Vždyť sezona je ještě dlouhá a já věřím, že se nám brzy povede sérii proher ukončit a zase se nastartujeme k mnohem lepším výkonům," uvítal by.

Kouč Komety Martin Pešout litoval, že se jeho týmu nepodařilo po prvním vstřeleném gólu navýšit vedení. „Naopak jsme se ve druhé třetině dopustili dvou zbytečných chyb, když se nám nepovedlo vyhodit puk z obranné třetiny. Hosté nás za ně potrestali. V poslední části jsme trochu zamíchali se sestavou a vynutili jsme si tlak, ale bylo to marné bušení do vrat," smutnil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Ščotka z Brna a David Šťastný z Mladé Boleslavi.

V každém z posledních tří prohraných duelů střídali Brňané gólmana. „Tentokrát to bylo kvůli menšímu Čiliakovu zdravotnímu problému," vysvětlil Pešout, proč šel na poslední třetinu do branky Furch.

Hokejisté Mladé Boleslavi bodovali v extralize naplno po dlouhých deseti kolech. „Nevstoupili jsme do zápasu špatně, ale vedoucí gól Brna nás přibrzdil. Druhou třetinu jsme byli o dost aktivnější a zatlačili jsme Kometu do defenzívy. Povedlo se nám otočit dvěma góly skóre v náš prospěch. A ke konci jsme naštěstí přečkali čtyři těžké minuty v oslabení. Za předvedený výkon musím pochválit všechny hráče," hodnotil střetnutí mladoboleslavský asistent Petr Haken.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín