Hlavní obsah

Série se Spartou jako sinusoida. Chvíli nejšťastnější na světě, pak na dně, říká Marcinko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až v šestém utkání čtvrtfinálové série se Tomáš Marcinko konečně dočkal vítězství. Úvodní zápas Třinec prohrál, druhý slovenský hokejista vynechal kvůli porodu syna Leona. První střetnutí na ledě Třince znovu patřilo Spartě, ve čtvrtém byl Marcinko za sekání už v první třetině vyloučen do konce utkání a páté musel vinou disciplinárního trestu vynechat.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Třinecká gólová radost (zleva) Martin Marinčin, Martin Růžička, Tomáš Marcinko a Marko Daňo.

Článek

V šestém duelu ale 34letý útočník Třince zazářil a k rozhodujícímu čtvrtému vítězství přispěl dvěma góly, včetně vítězného a k tomu přidal nahrávku úvodní trefu Vladimíra Draveckého.

„Byla to náročná série, Sparta nám nedala nic zadarmo, vše jsme si museli zasloužit, ale tak to v play off bývá. Rozhodla naše bojovnost, měli jsme za sebou už náročné předkolo proti Litvínovu a o to více jsme doufali, že zvládneme i toto další kolo," svěřoval se Marcinko.

Podobnou sérii jako proti Spartě osobně ještě nezažil a nucené absence kvůli vyloučení a následnému trestu těžce prožíval. „Byla to taková sinusoida. Chvíli jsem byl nejšťastnější člověk na světě, když jsme vyhráli zápas v Praze a já byl u narození syna a pak se najednou stalo to co se stalo. Za to není omluva a jsem moc rád, že jsem se mohl ještě do série vrátit a k úspěchu přispět," uvedl zkušený útočník.

Trenér Zdeněk Moták po vyloučení Marcinka do konce utkání, které Třinec vyhrál a srovnal stav série na 2:2 žertoval, že Marcinka ze sestavy vyndá, protože bez něj tým vítězí. „Slyšel jsme to a podobné zprávy mi posílali i kamarádi. Jsem trochu pověrčivý, takže mi to vrtalo v hlavě, v šatně jsem to těžce prožíval," svěřoval se Marcinko.

„Chtěl bych poděkovat klukům, jak to uhráli. Ubránili oslabení na pět minut, zvládli ten zápas, i ten další v Praze. Jim bych vzdal hold, než abych mluvil o tom, jaké chvíle jsem prožíval. Mrzí mě to i teď a věřím, že se mi to už nestane," říkal Marcinko.

V semifinále Třinec poměří síly s vítězem základní části Pardubicemi, tedy s týmem, v němž Marcinko v letech 2014 až 2016 působil. „Je to už delší čas zpátky. Pardubice jsou silný tým. Nebude to o nic lehčí než proti Spartě. Každý ví, jakým stylem prošli základní částí, jaký hokej hrají. Ale my se připravíme a budeme chtít být znovu úspěšní," zdůraznil Marcinko.

A nastínil, že Třinec z defenzivního stylu neuhne ani o kousek. „Snažíme se hrát z obrany, víme, že to přináší vítězství. Když se snažíte dělat vzadu vše na sto procent, tak šance vpředu přijdou. Důležité budou zase přesilovky, na tom chceme stavět," poukázal.

Reklama