Hlavní obsah

Šest gólů nevadí. I kdybychom jich dostali deset, tak příště se začíná od nuly, říká Polášek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sudé zápasy finále hokejistům Třince zatím nevycházejí. Ve druhém na ledě Pardubic i ve čtvrtém doma inkasovali šest gólů. Podle obránce Adama Poláška ale druhá vysoká porážka na další vývoj série vliv mít nebude.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Dynamo Pardubice 2:6Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 4. zápas Třinec - Pardubice

„I kdybychom dostali deset gólů, tak další zápas začíná za stavu nula nula. Je to úplně fuk,“ mínil po porážce 2:6 ve čtvrtém zápase finále 32letý třinecký hokejista, jenž se většinu sezony pohyboval na hraně zápasové sestavy.

Po zranění Jakuba Jeřábka na konci základní části, a především po ztrátě Martina Marinčina ve druhém finále už se bez něj trenér Zdeněk Moták neobejde. Páté utkání finále se hraje ve středu na ledě Pardubic (18 hodin).

Ve čtvrtém utkání finálové série jste hráli osm přesilovek, ale nevyužili jste ani jednu. Naopak soupeř se v početní výhodě radoval dvakrát. Byl to zásadní moment, který vedl k porážce?

Samozřejmě. Nevyužité naše přesilovky rozhodly. Sehrané byly myslím dobře, i pohyb puku byl v pořádku. Chyběla ale lepší finální nahrávka, finální střela. Prostě, aby tam něco propadlo. Na druhou stranu oni využili hned první přesilovku, kterou dostali.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice, domácí Cienciala trefil tyčkuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Dvakrát jste nastřelili tyčku, většinu přesilovek ale soupeř dobře odbránil, souhlasíte?

No, samozřejmě, je to těžké. Těch přesilovek bylo fakt hodně. Už té dlouhé pět na tři byla škoda. Ke konci už to byla taková trápená. Všichni to tam tlačili, tlačili, ale chyběla ta lehkost. Musíme vymyslet něco, čím je překvapíme.

Střelecky jste asi i díky těm přesilovkám tentokrát soupeře předčili. Se hrou v rovnovážném stavu jste byli spokojení?

Tam to bylo dobré, ale je to play off hokej. Je to sice nahoru dolů, ale každý si hlídá, aby se soupeř nedostal do přečíslení, nebo nezískal nějakou drobnou výhodu, která by mohla být zásadní. Takže ty zápasy rozhodují fakt hlavně ty přesilovky a tam jsme teď neuspěli.

Potvrdilo se pravidlo, že kdo nevyužije dlouhou přesilovku pět na tři, nezaslouží si vyhrát?

Tím se nezabýváme. Na to není prostor. Měli jsme šanci a všichni jsme doufali, že ji využijeme. Nepovedlo se to a musíme mít hlavy nahoře a šlapat dál.

Do úvodní přesilovky naskočil i Martin Růžička, který ale není úplně fit a figuruje v sestavě jako třináctý útočník. Jak vnímáte jeho aktuální roli?

Růža je s námi a my to vnímáme velmi silně. Jak na střídačce, tak i o přestávkách v kabině. Rozhodli se, že ho tam dají, ale nevím, zda se na to cítil on, nebo to byl pocit trenérů, že by to mohlo pomoct. Ke gólu to nevedlo, ale nebudeme na něj ukazovat, nebo říkat, že tam být neměl. To by nebyla pravda.

Po čtyřech zápasech je finále nerozhodné 2:2. Jak nahlížíte na dosavadní průběh série?

Je to finále, které diváky baví. Ty zápasy jsou hodně jiné. Buď hrajeme my svůj hokej, udržíme si to a vyhrajeme, nebo jsou ty zápasy takové jako ten druhý u nich a druhý u nás. V nich rozhodla nějaká naše chybička, nebo přesilovka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice, domácí Kacetl fantasticky vychytal RadilaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Během série přišlo avízo od rozhodčích, že budou přísněji posuzovat dohrávky v brankovišti. Jak tohle vnímáte jako obránce, jehož úkolem je strážit brankáře?

Ty souboje na brankovišti samozřejmě k hokeji v play off patří, má to tam být, ale musí se namalovat ta čára, hranice, aby to dávalo smysl. Nějaké rozhodnutí od rozhodčích přišlo, bavili jsme se o tom, domluvili jsme se co a jak, jak se s tím vypořádáme a podle toho hrajeme.

Je ta čára namalovaná dobře?

Za mě zatím to, co řekli, tak rozhodčí dodržují. My o tom víme a dáváme si na to pozor. Pardubičtí to párkrát zkusili, zda jim to rozhodčí pustí, ale neuspěli.

Má i díky nastavenému metru brankář Ondřej Kacetl větší klid na své „televizní“ zákroky, kterými se občas prezentuje?

Všichni ho známe. My v kabině i vy mimo ni. To je Káca. Je neuvěřitelné mít ho v bráně. On ten tým tak zvedne, že se nám hraje úplně jinak.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.