Hlavní obsah

Třinečtí hráli skoro celou třetinu přesilovku, ale jen cinkali na tyče. Tyhle šance jsme měli využít, litoval Cienciala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve 4. minutě otevřel třinecký David Cienciala gólový účet čtvrtého finálového zápasu a v jedné z mnoha přesilovek, které domácím hosté z Pardubic nabídli, trefil za stavu 1:1 tyčku branky Romana Willa. Třinečtí odehráli ve čtvrtém zápase série v početní výhodě skoro celou jednu třetinu, dvě minuty z toho hráli v pěti proti třem, ovšem bez efektu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice, domácí Cienciala trefil tyčkuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 4. zápas Třinec - Pardubice1/14

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice využily dvě přesilovky, vyhrály 6:2 a srovnaly sérii na 2:2. „Byly to šance, které jsme měli využít, ale nevyužili. Dvakrát jsme nastřelili tyč, jednou já, jednou Miloš Roman. Ty přesilovky nebyly sehrané úplně špatně, měli jsme tam příležitosti, puk tam byl kolikrát na brankovišti. Tak to ale prostě je, že se to někdy povede a jindy ne. Ale jasně, na to, kolik jsme těch přesilovek měli, je to prostě škoda. Doteď nám to v přesilovkách docela padalo, dneska zrovna ne,“ říkal Cienciala.

Do první třinecké přesilovky Ocelářů, která se vzápětí proměnila na hru proti třem, naskočil i Martin Růžička, jenž byl stejně jako v sobotu zapsán do sestavy jako třináctý útočník. Zkusil i střelu, ale ani on se neprosadil. A do dalších už nezasáhl. „Věřil si, že by mohl pomoct. Škoda, škoda, že jsme to nevyužili. Pak už ale asi vypadl z tempa. Je to těžké naskočit do přesilovky, když vůbec nehrajete,“ říkal Cienciala, jenž do Třince přišel v této sezoně právě z Dynama výměnou za slovenského útočníka Richarda Pánika.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice, fauly Dynama v první třetiněVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Ten po dvou zbytečných faulech v domácích zápasech do třetího utkání nezasáhl, ve čtvrtém se ale vrátil do elitního útoku Pardubic. A přestože třinečtí fanoušci každý jeho kontakt s pukem doprovázeli pískotem a bučením, mezi devět potrestaných hráčů Dynama se nezařadil. A v dramatickém finiši jej trenér Pardubic Marek Zadina raději šetřil na střídačce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice, závar před Willovou brankou při snaze Ocelářů vyrovnatVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Třinec za stavu 2:3 zkusil závěr zápasu bez brankáře, risk mu ale nevyšel a dvakrát lovil puk z prázdné branky. A šestigólovou normu ze sudých utkání finále naplnil Martin Kaut. „To už jsme to zkusili, no. Dali dva takové šťastné góly bekhendem, ale už jsme asi neměli moc co ztratit. Góly do prázdné už nic neřešily,“ vykládal Cienciala.

Série se přesouvá do Pardubic, kde si ve středu jeden z týmů vybojuje mečbol. „Máme zítra (v pondělí) volno, zregenerujeme, připravíme se na to a ve středu si to zase rozdáme v Pardubkách,“ říkal útočník Třince.

Přiostří se, nebo se bude hrát podle metru, který rozhodčí nastavili od třetího utkání, kdy přísněji posuzují potyčky na brankovišti? „To nevím, trenéři říkali, že ten metr je od disciplinárky nějak daný, že ty krosčeky a tyhle věci, co dělali Pardubičtí v druhém zápase, budou trestat. Pro nás se ale nic nemění, my hrajeme furt stejně. A pro mě už vůbec, protože já stejně do gólmanů nechodím a nedělám tyhle hovadiny,“ pousmál se Cienciala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.