Hlavní obsah

Šest zápasů a dost. V Plzni končí její letní posila

Na pouhých šest zápasů se smrsklo působení dánského hokejového reprezentanta Nicolaie Meyera v hokejové Plzni. Devětadvacetiletý útočník, který za tu dobu nezapsal gól ani asistenci, se se západočeským klubem vzájemně domluvili na předčasném rozvázání kontraktu.

Foto: ČTK / Petrášek Radek, Profimedia.cz

Nicolai Meyer (v modrém) v Plzni předčasně končí.

Článek

Rodáka z Frederikshavnu Plzni doporučil i její švédský forvard Ludwig Blomstrand, jenž s Meyerem před třemi lety nastupoval za Södertälje. A od účastníka čtyř MS či letošních olympijských her v Pekingu si hodně sliboval i sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Jenže Meyer na své přechozí výkony z finského Ässätu Pori, švédských Mälmö a Södertälje či za Vídeň Capitals na západě Čech nenavázal.

Nula v kolonce gólů i asistencí v šesti extraligových zápasech hovoří u vůbec prvního Dána oblékajícího dres Plzně jasně. Naposledy se Meyer objevil v její sestavě 2. října proti Kometě (prohra 3:4 v prodloužení) a další start už za Škodu nepřidá.

„Takový je hokejový život. S Nicolaiem se rozcházíme v dobrém a přejeme mu hodně štěstí do budoucna. Pochopitelně velice aktivně hledáme posilu do útoku. Hráčský trh je v tomto období omezený, ale věřím, že brzy tým vhodně doplníme," prohlásil Vlasák.

Reklama

Související témata: