Hlavní obsah

Plzeň získala další zahraniční posilu. Vůbec poprvé si za ni zahraje dánský reprezentant

Už čtvrtou zahraniční posilu; celkově desátou; získala během letní přestávky hokejová Plzeň. Roční kontrakt se Západočechy podepsal útočník Nicolai Meyer a stane se tak prvním Dánem v historii klubu.

Foto: Profimedia.cz

Dánský útočník Nicolai Meyer (vpravo) a ruský forvard Dmitrij Voronkov během utkání na zimních olympijských hrách v Pekingu.

Článek

„Čekali jsme na vhodný typ a dlouho hledali. Zvažovali jsme jednoho českého hráče, který nakonec podepsal smlouvu jinde. Bylo to dlouhé a náročné hledání. Jsme moc rádi, že jsme se s Nicolaiem domluvili," uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Angažování rodáka z Frederikshavnu doporučil plzeňskému vedení i švédský forvard Ludwig Blomstrand, jenž do Škody zamířil před rokem. S Meyerem spolu před třemi lety hráli za Södertälje.

„Jakmile přišla nabídka z Plzně, byl jsem rozhodnutý. Měl jsem z jednání hned od začátku výborný pocit. Od Ludwiga Blomstranda jsem slyšel na organizaci jen chválu, proto jsem moc rád, že jsme se domluvili," prohlásil Meyer.

Ten ve své kariéře zažil už čtyři mistrovství světa, startoval i na letošní olympiádě v Pekingu, kde v pěti zápasech zaznamenal gól a asistenci. Na klubové úrovni hrál nejvyšší soutěž ve Finsku (Ässät Pori) a Švédsku (Malmö), uplynulou sezonu strávil v ICEHL (dříve EBEL) za Vídeň Capitals. A nevedl si vůbec zle, v základní části i play off měl průměr více než bodu na zápas.

„Nicolai uspěl ve Finsku i loni ve Vídni. Jedná se o velice šikovného hráče na puku, typ playmakera. Proto jsme se pro něho rozhodli. Zjišťovali jsme si pochopitelně, jestli umí hrát i pozici centra, což nám bylo potvrzeno. Na druhou stranu z toho rozhodně nechceme dělat dogma, že středního útočníka u nás bude zastávat. Vyzkoušíme ho tam," řekl Vlasák.

„Víme, že je to bodový hráč. Všude, kde byl, body dělal. Ale nechceme ho tím svazovat dopředu. Je to kluk z národního týmu, zkušenosti má i z mezinárodní scény. Víme, že každá soutěž je jiná, ale věříme, že by u nás na své výborné roky mohl navázat," dodal trojnásobný mistr světa s tím, že kádr Plzně je Meyerovým příchodem v tuto chvíli uzavřený.

Reklama

Související témata: