Hlavní obsah

Ševc může hrát. Ujčík vysvětluje, proč jej dodatečně nepotrestal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapitán hokejistů Mladé Boleslavi Martin Ševc nebude disciplinární komisí extraligy dodatečně trestán za svůj faul na třineckého Marka Daňa v nedělním úvodním duelu semifinále play off, za který obdržel trest na pět minut a do konce utkání. V pondělním druhém zápase série, který je na programu od 17:00, tak může nastoupit.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Martin Ševc z Mladé Boleslavi.

Článek

Pro Ševce skončilo nedělní střetnutí ve 26. minutě, když Daňa trefil do hlavy a od hlavních rozhodčích Pražáka se Sýkorou obdržel trest na pět minut a do konce utkání za hrubost.

Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík rozhodl, že případné potrestání zákroku bylo v kompetenci sudích a řízení s obráncem Středočechů zastavil.

„Zákrok byl veden čelně, téměř ze statického postavení a Ševc při něm držel ruce u těla. Při následném střetu došlo k zásahu hlavy protihráče, což bylo ovšem způsobeno v první řadě tím, že Daňo po předchozí ztrátě kontroly nad kotoučem pokračoval v jízdě v kleče, ve výrazně snížené pozici a se skloněnou hlavou. Ševc se aktivního pohybu směřujícího k zásahu hlavy nebo krku protihráče nedopustil," prohlásil Ujčík po prostudování videozáznamu.

Ševc si při odchodu do kabiny neodpustil kritiku arbitrů. „Jsme zase v Třinci a je to to samý. Už to začíná jako minulej rok," hulákal do kamery České televize. Je pravděpodobné, že se dočká finančního postihu od ředitele extraligy Josefa Řezníčka, neboť aktéři zápasů mají v den utkání zapovězeno vyjadřovat se na adresu arbitrů.

Reklama

Související témata: