Hlavní obsah

Severní vítr pro Hořavu. Po osmi dnech ve Spartě se dočkal asistenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm dní poté, co byl jmenován nástupcem Pavla Patery na střídačce hokejové Sparty, se nový kouč Pražanů Miloslav Hořava dočkal svého asistenta. Jak již Sport.cz dříve avizoval, stal se jím šestapadesátiletý Švéd Hans Wallson, který v minulosti Skellefteu dovedl ke dvěma mistrovským titulům.

Foto: HC Sparta Praha / Vladimír Koča

Hans Wallson už dorazil na Spartu a s Miloslavem Hořavou vytvoří trenérské tandem.

Článek

„S oběma trenéry počítáme minimálně do konce sezony 2023/2024. Hans Wallson je nesmírně kvalitní a zkušený trenér. Navíc vítězný typ. „Do finále se Skellefteou se probojoval i poté, co mu z týmu po úspěchu odešlo dvanáct hráčů do zahraničí. To není náhoda," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

Rodák z Kiruny Wallson se měl původně ke Spartě připojit už v pondělí, kvůli komplikacím s příletem se ale premiérového tréninku na Spartě dočká ve středu ráno. O dva dny později jej pak čeká zápasová premiéra v extralize proti Liberci.

Foto: Profimedia.cz

Švéd Hans Wallson bude ve Spartě spolupracovat s Miloslavem Hořavou.

Wallson by neměl být typickým asistentem, naopak bude s Hořavou na rovnocenné úrovni tak, jako v minulých sezonách Josef Jandač. Právě jeho Hořava oslovil jako prvního s nabídkou vrátit se, když ještě sám vyjednával se Spartou o svém comebacku, někdejší kouč reprezentace ale odmítl. Chce se věnovat rodině, kterou v posledních letech zanedbával.

Hořavova volba proto padla na Wallsona, s nímž spolupracoval na jedné ze svých severských stáží. Byť rokování nebyla jednoduchá, neboť švédský odborník zvažoval i jiné nabídky, nakonec si se Spartou plácnul.

Wallson ve své trenérské kariéře dvakrát dotáhl Skellefteu k titulu švédského mistra (2013 a 2014) a třikrát byl ve své vlasti vyhlášen nejlepším trenérem sezony. Působil i v zahraničí, když vedl švýcarský Curych. Poslední dvé sezony strávil ve druholigovém švédském Björklövenu, kde letos v únoru skončil a od té doby byl bez angažmá.

„Bylo by skvělé, kdyby Hans dokázal do naší hry implementovat prvky právě ze Švédska. Vždyť právě švédské týmy patří mezi nejlepší týmy v Evropě, stejně tak švédská reprezentace," dodal Ton.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články