Hlavní obsah

Hořava: Jsem hrozně překvapený! Bral jsem za hotovou věc, že je Sparta domluvená s Varaďou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v pondělí – stejně jako většina hokejové republiky – měl za to, že se novým koučem hokejistů pražské Sparty stane Václav Varaďa. Během úterního poledne se ale Miloslav Hořava nečekaně domluvil, že se po půlroce vrátí na střídačku Sparty. „Jsem hrozně překvapený, protože jsem bral jako hotovou věc, že jsou domluvení s Vencou. Já jsem žádná jednání nevedl, ale u něj asi byla náročná," říká nový sparťanský kouč v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Miloslav Hořava na střídačce Sparty.

Článek

Ale sám jste rád, ne? Chtěl jste se do Sparty vrátit, zase trénovat.

Jen jsem v žádném případě nečekal, že to bude takto. Bylo to už napůl prezentované, že to bude Venca. Nedá se nic dělat, ale takto se to stalo a takový je výsledek.

Co vás čeká jako první?

První, co je potřeba, tak abych měl kolegu. Pracuje se na tom, aby přišel Hans Wallson (56letý švédský kouč). Jakmile dorazí, tak se budeme domlouvat co a jak dál. Hlavně to bude z tréninku do tréninku, bude to o každodenní práci a jedině ta může současnou situaci zlepšit. A já doufám, že se nám to postupně podaří.

Jak tedy Spartu vyléčit?

Je těžké to hodnotit. Když se někomu nedaří a není v pohodě, tak to poznáte na detailech a prvcích. Situace je, jaká je, ale je velká škoda, že se tak zkušené mužstvo do toho dostalo dva roky po sobě.

Dá se říct, že horší už to být nemůže. A že změnou trenéra přijde potřebný impuls.

Je ale otázka, aby ten impuls nebyl krátkodobý, ale aby to bylo dlouhodobějšího rázu. Aby to zlepšení šlo den po dni, aby bylo viditelné a diváci pak ocení, že tam hráči na ledě nechávají všechno. Tak by to bylo fajn. Ale kdyby mělo jít jen o dva tři zápasy a pak to být zase samé, tak by to nebylo dobré.

Přijdou hráčské změny?

Lehce jsme to naťukli, že se to bude řešit. Nedá se to dělat hned takhle při příchodu, ale určitě k tomu dojde. Nejdřív okoukneme, v jakém je to stavu, a pak se něco určitě stane.

K týmu se připojíte ve čtvrtek. Proč už ne při středečním zápase v Třinci?

Není to tak, že by se mi tam nechtělo, ale je potřeba zařídit hromadu věcí. To by bylo ze dne na den a zase nejde o život. Je potřeba mít příchod trošku připravený. Já doufám, že se brzy povede ten můj kolega. A že se prováhala reprezentační pauza? To se někdy stane.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice