Hlavní obsah

Škoda, že jsme nedali druhý gól, litoval hradecký kouč Martinec po sesazení z čela

Litvínov

Z prvního místa extraligové tabulky na druhou příčku klesli hokejisté Hradce Králové po prohře 1:2 v Litvínově. Stále ale patří do nejužší špičky. Hradecký trenér Tomáš Martinec kdysi působil v litvínovském týmu jako hráč, ale na nostalgii neměl myšlenky. „Přece jen je to už dlouho, a navíc při náročném programu se soustřeďuji jen na současnost. Sportovně gratuluji Litvínovu k vítězství, odehrál velmi dobrý zápas," konstatoval kouč.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vespod faulovaný Jakub Petružálek z Litvínova a Mislav Rosandič z Hradce Králové.

Článek

Východočeši sahali na severu Čech po bodech, ale neudrželi těsné vedení. „Chtělo to přidat druhý gól, šance jsme na to měli. Hlavně při přesilovkách jsme mohli odskočit. Místo toho domácí srovnali a byli důslednější. Po ubráněném oslabení tří proti pěti jsme inkasovali během pokračující přesilovky soupeře o jednoho hráče," analyzoval Martinec.

Závěrečný nápor z hradecké strany nepřišel. „Litvínovští si to pohlídali, nepustili nás do zakončení a ke skórování. Jelikož jsme nedali další gól, vracíme se s prázdnou. Na jednu vstřelenou branku se dá těžko vyhrát. Chceme se však v popředí udržet a věřím, že nastartujeme další úspěšnou sérii," dodal Martinec k extraligovému zápolení.

Jediným hradeckým střelcem v Litvínově byl Lukáš Cingel. „Mrzí nás prohra po sedmi vítězstvích v řadě, ale rozhodně to není z důvodu nějakého uspokojení z předchozích výsledků. Určitě jsme nepropadli přehnané pohodě, snažili jsme hrát pořád naplno. V Litvínově to byl kvalitní zápas týmů z čela tabulky, kterou každý sleduje," uvažoval slovenský útočník.

Hradec se už musí obejít bez Radka Smoleňáka. „Během šesti zápasů odvedl kvalitní práci, ale dalo se čekat, že třeba odejde do ciziny. Musíme si poradit i bez něj," řekl Cingel na adresu zkušeného útočníka, který by měl už v pátek nastoupit za švýcarský Rapperswil.

Reklama