Hlavní obsah

Šlégr se ve Vítkovicích vrátil na extraligový led

OSTRAVA

Svolení lékařů z Bostonu umožnilo hokejovému obránci Jiřímu Šlégrovi vrátit se do extraligy. Na první výhru s Litvínovem si však olympijský vítěz z Nagana ještě počká: Chemopetrol přes účast slavného odchovance nezvládl závěr utkání ve Vítkovicích a prohrál 1:3.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jiří Šlégr ještě v národním dresu.

Článek

Šlégr nebyl na nepříznivém výsledku ve Vítkovicích úplně bez viny. U prvních dvou gólů v Hüblově síti byl na ledě a především Irglova branka ze 46. minuty mu zkazila večer. "Ten gól beru na sebe," řekl po utkání novinářům. "První byl nešťastný, ale u druhého mi hráč ujel a ještě jsem ho nechal dorazit jeho první střelu. To by se nemělo stávat," kál se Šlégr.

Málokdo však od statného zadáka čekal zázraky. Od posledního angažmá v Bostonu sedm měsíců nehrál zápas vinou zraněné ploténky, se kterou nakonec musel na transplantaci. Start ve Vítkovicích mu po zevrubné kontrole snímků povolili zámořští experti až v úterý. "Po shlédnutí rentgenů a výsledků magnetické rezonance mi povolili hrát. Zdravotně se cítím v pořádku, ale musím být samozřejmě ještě opatrný," uvedl Šlégr.

Ztráta herního rytmu se projevila i na jeho výkonu. "Není to ono, ještě pár zápasů určitě zabere, než se do toho dostanu. Určitě jsem dneska nehrál jako playmaker. Se zdravím sice problém není, ale sotva jsem popadal dech," přiznal se Šlégr, který však doufá, že výpadek brzo dožene.

Jeden z oblíbenců litvínovských fanoušků se po dvou utkáních venku dočká domácí premiéry v úterý. "Doufám, že to už mojí strany bude lepší," podotkl. Šlégrovo spojení s jeho mateřským klubem je zřejmě už definitivní. V pětatřiceti letech je někdejší hráč Vancouveru, Edmontonu, Pittsburghu, Atlanty, Detroitu nebo Bostonu po dlouhém působení v cizině odhodlán zakončit kariéru v Litvínově. "Dcera začíná chodit do školy a hlavně proto jsem se vrátil. Už nemám chuť se někam trmácet," dodal loňský mistr světa z Vídně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.