Hlavní obsah

Slovenský reprezentační obránce Grman posílil Vítkovice

Hokejisty extraligových Vítkovic posílí slovenský reprezentační obránce Mário Grman. Pětadvacetiletý hráč působil naposledy ve Finsku, s českou nejvyšší soutěží má zkušenost už ze sezony 2017/18, kdy nastupoval za Chomutov.

Foto: https://hc-vitkovice.cz

Slovenský reprezentační obránce Mário Grman

Článek

"Na začátku května jsme avizovali, že sháníme top útočníka a top beka. Do útoku jsme před časem získali Petera Muellera a nyní přichází i posila do obrany," uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček na klubovém webu. Poukázal na Grmanovy zkušenosti z KHL, Finska i české extraligy. "Na to, že mu je pětadvacet, má bohaté zkušenosti a hlavně je u něj velká kvalita. Máme radost, že jsme se dohodli a že Mário bude součástí Vítkovic," podotkl Šimíček.

Odchovanec Topolčan působil v Česku v juniorském věku, za Chomutov odehrál 47 zápasů a nasbíral pět bodů za gól a čtyři asistence. Po roce se vrátil na Slovensko a hrál KHL za Slovan Bratislava. Následně se přesunul do Finska, kde hájil barvy týmů SaiPa Lappeenranta a HPK Hämeenlinna. Třikrát se představil na mistrovství světa.

"Hledali jsme obránce do prvních dvou obran jako náhradu za Romana Poláka. Nahradit Romana Poláka na sto procent samozřejmě nejde, ale chtěli jsme podobného hráče. Vize byla - pravák, defenzivní, první, maximálně druhá obrana. Dostali jsme tip na Mária Grmana a věříme, že v tomto směru nám může pomoci," řekl trenér Miloš Holaň.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec