Hlavní obsah

Slovenský útočník Lichanec dohraje sezonu v Olomouci

Slovenský hokejový útočník Peter Lichanec zůstane až do konce sezony v extraligové Olomouci, kde dosud nastupoval na střídavé starty z prvoligové Jihlavy. Devětadvacetiletý odchovanec Prievidze v české nejvyšší soutěži na konci ledna debutoval a v šesti duelech za Hanáky vstřelil jednu branku.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Peter Lichanec dohraje sezonu v Olomouci.

Článek

"Peter Lichanec měl nabídku do konce sezony zůstat v Olomouci. Rozhodování bylo těžké. Na jedné straně byla šance pro Petera hrát dál extraligu. Pomůžeme si ekonomicky, vytvoříme prostor pro naše juniory. Na druhé straně přijdeme o hráče. Otázka zněla, co více zohlednit. Čemu při rozhodování přiložit větší váhu," řekl klubovému webu Dukly jednatel Bedřich Ščerban.

Lichanec působil v Jihlavě třetí sezonu a ve 140 zápasech si připsal 63 bodů za 24 branek a 39 asistencí. Důvodem jeho odchodu na závěr sezony byla podle Ščerbana složitější situace na příjmové stránce klubu, nízká návštěvnost a stoupající cena energií.

"Minulý týden přišla první faktura v nových cenách za elektrickou energii - nadále rozevírá ekonomické nůžky. Náklady na elektřinu nám stouply trojnásobně. V diskusi jsme tedy vycházeli z těchto faktů a rozhodli jsme se Petera uvolnit. On bude mít šanci hrát extraligu, klub si pomůže ekonomicky a pro zachráněné juniory vytvoříme místo v A-týmu," dodal Ščerban.

Útočník Vítězslav Brož, který také nastoupil za Olomouc, se vrací do Dukly. "Víťa, který vypomáhal Olomouci v posledních dvou zápasech, se do týmu vrací," dodal Ščerban.

Související témata: