Hlavní obsah

Šmerha dostal za faul na Zámorského dvouzápasový trest

Aktualizováno

Hokejový útočník Tomáš Šmerha z Mladé Boleslavi dostal dvouzápasový trest za faul v pátečním utkání 51. kola extraligy proti Plzni. Jeden duel nuceně vynechá francouzský útočník ve službách Hradce Králové Jordan Perret, jenž byl dodatečně potrestaný za vyvolání bitky ve stejném kole proti Spartě. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje o rozhodnutí předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka informovala v tiskové zprávě.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Litvínova Matěj Tomek, Jan Strejček z Litvínova a Tomáš Šmerha z Mladé Boleslavi.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Šmerha fauloval ve 35. minutě plzeňského obránce Petra Zámorského poté, co soupeř odehrál puk. Od rozhodčích Petra Úlehly a Tomáše Veselého dostal trest na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.

"Od začátku najetí na zákrok postupoval se záměrem a úmyslem ho zasáhnout tělem. Zákrok vedl v nižší intenzitě, měl ruce u těla, ale v závěrečné fázi svůj zákrok zintenzivnil. Primárně zasáhnul protihráče do horní části těla a nikoli do oblasti hlavy," uvedl Ujčík s tím, že Šmerha atakoval soupeře ve zranitelné pozici ze slepého úhlu.

O čtyři roky starší Perret byl hlavním iniciátorem šarvátky v 51. minutě zápasu. Po bitce s Ondřejem Miklišem dostal stejně jako soupeř vedle pětiminutového trestu i menší dvouminutový trest. "V přerušené hře vyvolal konflikt s protihráčem, který nejevil zájem se ho účastnit a tudíž lze Jordana Perreta označit jako iniciátora," řekl Ujčík.

Perret nuceně vynechá dnešní zápas 52. kola proti Pardubicím, Šmerha nesmí nastoupit dnes proti Třinci a nebude hrát ani v prvním utkání předkola play off.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec